Latest News

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Κοίτα τι συζήτησαν ο Μώραλης με τον Σεραφείμ- Όταν ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το έργον του Ιωάννη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από την προεκλογική περίοδο είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος της πόλης Ιωάννης Μώραλης διατηρεί καλές σχέσεις με το Μητροπολίτη Πειραιώς...
κ. Σεραφείμ.

Εκείνο που μάθαμε από τη σημερινή επίσκεψη στο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου είναι ότι συζητούν και μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη εκτός από τις αρμοδιότητες της εκκλησίας και μάλιστα ο μητροπολίτης εμφανίζεται να έχει λόγο και άποψη!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τις δομές και το μέλλον του Πειραιά και – μεταξύ άλλων – αντηλλάγησαν απόψεις για το Γηροκομείο Πειραιώς, το τραμ, το μετρό, το λιμάνι, τα δικαστήρια της πόλης,  τα συσσίτια της Μητροπόλεώς μας κ.α. 


Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, όσο και ο Δήμαρχος Πειραιώς, συμφώνησαν ότι οι φορείς της Πόλης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για το πρώτο λιμάνι της χώρας. 
Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στον Δήμαρχο πως  «υπάρχουν λύσεις, αλλά χρειάζεται πρόγραμμα» υπογραμμίζοντας παράλληλα την δέσμευσή του να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το έργο της Δημοτικής Αρχής. Από την πλευρά του ο κ.Μώραλης - ο οποίος συνοδευόταν μεταξύ άλλων από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βασίλειο Ταταρόπουλο - υπογράμμισε πως θα βρίσκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στο πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

@ Δηλαδή, από όσα συζήτησαν Μώραλης- Σεραφείμ θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το έργον του Ιωάννη...