Latest News

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Εξέγερση οροθετικών κρατουμένων για ναρκωτικά- Εισβολή των ΕΚΑΜ στις φυλακές Κορυδαλλού

Σε μίνι εξέγερση από ομάδα αλλοδαπών κρατουμένων εξελίχθηκε η απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στις...

φυλακές Κορυδαλλού. 
Οι Γεωργιανοί κρατούμενοι  πρωτοστάτησαν στην εξέγερση στο νοσοκομείο των φυλακών αλλά μόλις είδαν τις αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στα κελιά τους.
Μέσα στους χώρους των νοσοκομείων ήταν 25 κρατούμενοι, εκ των οποίων κάποιοι είναι οροθετικοί. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εφοδιασμένοι με αυτοσχέδια όπλα, ενώ τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που δέχθηκαν επίθεση από τους κρατούμενους, αν και τραυματίες πρόλαβαν να κλειδωθούν σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας.
Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, μητέρα Γεωργιανού κρατούμενου προσπάθησε να περάσει στις φυλακές μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ωστόσο έγινε αντιληπτή από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Τότε έξι Γεωργιανοί σε έξαλλη κατάσταση τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο ισόγειο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού.
Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναγκάστηκαν να κλειδωθούν σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας για να μην πέσουν στα χέρια των κρατουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ελαφρά τραυματισμένοι. Μέσα στο νοσοκομείο είναι 25 άτομα. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη, διαπραγματευτές και εισαγγελέας, ενώ κλήθηκαν και τα ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο για εξετάσεις, αφού συνεπλάκησαν με οροθετικούς κρατούμενους και σύμφωνα με πληροφορίες ένας έφτυσε στο πρόσωπο τον έναν υπάλληλο, ενώ ο δεύτερος σωφρονιστικός έχει αμυχές στο σώμα του. Ο τρίτος θα μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο, καθώς δεν φαίνεται να έχει κάτι.