Latest News

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το απίστευτο ξέσπασμα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου

eleftheropoulos-dimitris-panionios-570
Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν προτού αναλάβει το «τιμόνι» της ομάδας, τη συζήτηση Σουφλέρη - Βρέντζου, τη δική του θέση...
άγνοια για την κουβέντα που έγινε διότι δεν θα αποδεχόταν την πρόσληψη, ενώ χαρακτήρισε τιμή του το γεγονός πως ο Ολυμπιακός τον θεώρησε πιθανό μελλοντικό προπονητή.
«Η τελευταία έρευνα για τα πρωταθλήματα όλου του κόσμου, έδειξε ότι φέτος είμαστε στην τελευταία θέση. Μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι κύριοι. Ο ασθενής, είναι κλινικά νεκρός» προσθέτει στη δήλωσή του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος...
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι τα εξής:
«Στη χώρα που ζούμε η αξιοπρέπεια θεωρείται μειονέκτημα και η αποστασιοποίηση από την βρωμιά, θεωρείται ενοχή. Όσο και να θέλω να απέχω από επικοινωνιακά παιχνιδάκια εξουσίας που έχουν συνηθίσει να παίζουν εκατομμυριούχοι μεγαλοπαράγοντες, χρησιμοποιώντας ως πιόνιά τους, υποταγμένους και δουλοπρεπείς ανθρώπους, είναι αδύνατον να μην τους απαντήσω, από την στιγμή που ανέφεραν το όνομά μου. Οφείλω να προστατέψω τον εαυτό μου από τα τρωκτικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πριν αρκετό καιρό, βγήκε στη δημοσιότητα τηλεφωνική συνομιλία στην οποία δύο παράγοντες συζητούν για μένα, έπειτα από το επαγγελματικό ραντεβού μου με τον τότε αποκλειστικό υπεύθυνο του αγωνιστικού τμήματος του Πανιωνίου, τον κύριο Κουτλίδη. Σε αυτή την συνομιλία, ο οικονομικός διευθυντής του Πανιωνίου, ο κύριος Σουφλέρης, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, λέει, ότι σκέφτονται να με προσλάβουν ως προπονητή. Και το λέει σε εκπρόσωπο της ομάδας που μεγάλωσα και ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, στον κύριο Βρέντζο, ο οποίος απαντάει ότι συμφωνεί με αυτή την επιλογή την οποία μάλιστα θέλει να στηρίξει, επειδή θεωρεί ότι είμαι από τους ελάχιστους της νέας γενιάς των Ελλήνων προπονητών που θα μπορούσε κάποια στιγμή να καθίσει, ακόμα και στον πάγκο του Ολυμπιακού.
Αρχικά, να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ μεγάλη μου τιμή το γεγονός ότι μια ιστορική και μεγάλη ομάδα, όπως ο Πανιώνιος, με εμπιστεύθηκε στην πρώτη μου προπονητική χρονιά. Όπως θεωρώ επίσης, τεράστια τιμή, η μεγαλύτερη –βάσει τίτλων- ομάδα της χώρας, να βλέπει στο πρόσωπό μου έναν πιθανό μελλοντικό της προπονητή.
Όσον αφορά στην ουσία της συνομιλίας, σε όλες τις ομάδες του πλανήτη, συνηθίζεται να προηγούνται της πρόσληψης ενός προπονητή, συζητήσεις των παραγόντων με άλλους παράγοντες, με μάνατζερ και με ποδοσφαιριστές για την καλύτερη δυνατή συλλογή πληροφοριών και για την διαμόρφωση μιας όσο το δυνατόν πληρέστερης εικόνας. Η ύψιστη μορφή γκεμπελισμού, είναι η απομόνωση φράσεων και η χρήση τους κατά το δοκούν. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ενώ σε αυτή την ίδια συζήτηση ακούγεται επίσης ξεκάθαρα, ότι εγώ δεν θα έπρεπε να μάθω τίποτα για αυτή την συνομιλία, διότι όπως οι ίδιοι προεξόφλησαν, δεν θα αποδεχόμουν καμία πρόσληψη σε αυτή την περίπτωση, με αυτό το σκέλος της συνομιλίας, ουδείς ασχολήθηκε.
Ό,τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν εν αγνοία μου. Αυτό, είναι κάτι που το ξέρουν όλοι και πρώτοι απ' όλους εκείνοι που πλήττουν την προσωπική και την επαγγελματική μου υπόσταση, χρησιμοποιώντας το όνομά μου, για λόγους που αφορούν αυτούς και όχι εμένα.
Υπενθυμίζω, επί τη ευκαιρία, ότι με εμένα προπονητή, στα περισσότερα παιχνίδια του πρώτου γύρου, οι Σάμαρης και Κολοβός, οι οποίοι ανήκαν ήδη στον Ολυμπιακό, δεν έπαιξαν μέχρις ότου να προσαρμόσουν το τεράστιο ταλέντο τους, στα τακτικά και αγωνιστικά μας ζητούμενα. Γεγονός που προφανώς, καταδεικνύει, ότι ως επαγγελματίας δεν είχα από πουθενά και από κάνεναν, καμία σχέση εξάρτησης.
Όπως δεν είχα και καμία διάθεση να μπω σε διάλογο, αλλά συνειδητοποίησα ότι ο δύσκολος δρόμος της σιωπής, εκλαμβάνεται ως ενοχή. Αρκετοί σύλλογοι με τους οποίους συζήτησα φέτος και που επιθυμούσαν να συνεργαστούμε, έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, φοβούμενοι το ενδεχόμενο να χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τέτοιου είδους λασπολογία.
Ο καθένας λοιπόν, είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει πάνω στον δρόμο που χάραξε. Ο δικός μου ο δρόμος είναι να συνεχίσω να λατρεύω το ποδόσφαιρο και να προσπαθώ από την θέση του επαγγελματία προπονητή, να δείχνω στα νέα παιδιά το μονοπάτι για το αληθινό ποδόσφαιρο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Ο δικός τους είναι, πιθανότατα, να συνεχίσουν να πυροβολούν πάνω στο πτώμα του δύσμοιρου ελληνικού πρωταθλήματος με μοναδικό στόχο την εξουσία και το κέρδος.
Υ.Γ: Η τελευταία έρευνα για τα πρωταθλήματα όλου του κόσμου, έδειξε ότι φέτος είμαστε στην τελευταία θέση. Μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι κύριοι. Ο ασθενής, είναι κλινικά νεκρός.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ».