Latest News

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση -σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Ένας στους δύο λέει ότι είναι στημένα τα παιχνίδια (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ]


erevna-elliniko-podosfairo-panepistimio-makedonias-570Έρευνα για το ελληνικό πρωτάθλημα πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ με το πλήθος του κοινού που συμμετείχαν στην έρευνα να απαξιώνει το ποδόσφαιρο...
στην Ελλάδα.
Απαξιωμένο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας. Στην ερώτηση: «Πόσο παρακολουθείτε ή ενδιαφέρεστε για το ποδόσφαιρο», το 41,5% απάντησε καθόλου, το 23,5% απάντησε λίγο, το 17,5% απάντησα αρκετά, το 6,5% πολύ και το 11% πάρα πολύ.
Άξιο αναφοράς είναι το 29,5% που απαντά «δεν θα πήγαινα» ποτέ στην ερώτηση: «Ποιοι παράγοντες θα σας οδηγούσαν να πάτε οικογενειακώς στο γήπεδο». Το μεγαλύτερο ποσοστό, 37% απαντά πως θα πήγαινε μόνο αν δεν πρόκειται να γίνουν επεισόδια, ενώ το ελάχιστο ποσοστό του 6,5% αναφέρει πως πηγαίνει πάντα στο γήπεδο.
erevna-elliniko-podosfairo-panepistimio-makedonias-570
Στην ερώτηση για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το 36% απαντά πως είναι μέτρια. 
Στην έρευνα τέθηκε το ερώτημα για το ποιοι είναι οι παράγοντες που... κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το αν ευθύνεται η μεροληπτικότητα ορισμένων παραγόντων προς κάποιες ομάδες το 91,5 % απαντάει ναι, ενώ το 8,5% απαντάει όχι. Για το αν η κυβέρνηση χρειάζεται τις παραβατικές συμπεριφορές το 86,5 % απαντάει ναι και το 13,5 % απαντάει όχι. Για το αν η χαμηλή ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει την ευθύνη για την απαράδεκτη εικόνα του το 65 % απαντάει ναι και το 35% απαντάει όχι. Τέλος, για το αν τα κρούσματα βίας παίζουν ρόλο το 85% λέει ότι ευθύνονται και το 14,5 λέει ότι η βία δεν αλλοιώνει την εικόνα του.
Στην ερώτηση για το αν η διαιτησία είναι αντικειμενική το 58,5% αναφέρει πως δεν είναι, ενώ μόλις το 5,5% ισχυρίζεται πως η διαιτησία είναι άψογη. Τέλος, για το αν τα αποτελέσματα των αγώνων είναι προσυμφωνημένα το 47,5% λέει πως είναι, ενώ το 6% ισχυρίζεται πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.