Latest News

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ποιες ήταν οι πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, πριν την είσοδό της στη Βουλή, όπως αυτές προκύπτουν μέσα από στοιχεία της δικογραφίας και μαρτυρίες πρώην στελεχών της...
νεοναζιστικής οργάνωσης, παρουσιάζει η πρωτοβουλία για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος, η οποία δημιουργήθηκε από δικηγόρους με στόχο την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής όχι μόνο στους δρόμους και τις γειτονιές, αλλά και στο πεδίο της δικαστικής δίωξης που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Βασική πηγή εσόδων, σύμφωνα με όσα παρουσιάζονται, ήταν η προστασία σε μαγαζιά, η εκβίαση καταστηματαρχών, η πώληση ρούχων και αντικειμένων που χρησιμοποιούνταν ως όπλα από τα τάγματα εφόδου, οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας με στόχο τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, η «παροχή υπηρεσιών» σε μεγαλοεργοδότες για διάσπαση του σωματειακού χώρου και μείωση μισθών κ.α.
Οι δικηγόροι της Πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος κατέθεσαν την τρίτη ένα πολυσέλιδο υπόμνημα προς το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, υπογεγραμμένο από τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, τον Αιγύπτιο αλιεργάτη που έπεσε θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας από μέλη της Χρυσής Αυγής τον Ιούνη του 2012 στο Πέραμα. Σε αυτό παρουσιάζονται διάφορα στοιχεία για τη νεοναζιστική οργάνωση και τη δράση της.