Latest News

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Φουντούλη και του Καπελώνη (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Φουντούλη και του Καπελώνη
Σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν σημειώθηκε η δολοφονία των Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη ...
από αγνώστους.
Δυο άτομα άγνωστης ταυτότητας πυροβόλησαν εναντίον μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο και τραυμάτισαν θανάσιμα τους δύο νεαρούς, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά τον Αλέξανδρο Γέροντα ο οποίος διέφυγε τον κίνδυνο της ζωής του λίγες ημέρες μετά.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση "Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις". H Ελληνική αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε την υπόθεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στις 22 Ιανουαρίου 2014, οι δολοφόνοι του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη, μαζί με άλλους τρεις τρομοκράτες, επικυρήχθηκαν με 1 εκατομμύριο ευρώ από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι Μανώλης Καπελώνης και Γιώργος Φουντούλης να ήταν στόχοι καθώς κυκλοφορούσαν οι φωτογραφίες τους με τα πρόσωπά τους στην πρώτη γραμμή λόγο της θέσης που κατείχαν στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή τύπου Honda, φορώντας άσπρο και μαύρο κράνος, προσέγγισαν τα γραφεία και στάθμευσαν έξω από ένα pet shop, πολύ κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Κατά μαρτυρίες, ο συνεπιβάτης της μηχανής φέρεται να κατέβηκε από το δίκυκλο και αφού πλησίασε τα θύματα, άνοιξε πυρ εναντίον τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο.
Στο σημείο της επίθεσης, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περισυνέλεξαν 12 κάλυκες διαμέτρου 9 χιλιοστών. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου απεδείχθη ότι πρόκειται για πιστόλι τύπου Zastava, γεγονός που προσανατολίζει τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε συγκεκριμένους χώρους.
Ο δράστης επέστρεψε στη μηχανή και με τον συνεπιβάτη του εξαφανίστηκαν, αναπτύσσοντας φρενήρη ταχύτητα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι σε απόσταση 25 μέτρων από το σημείο της επίθεσης ήταν σταθμευμένο ένα ακόμη αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται ως ένα σημείο να συνόδευσε τη μηχανή, ακολουθώντας την ίδια πορεία.
Η δολοφονία καλύφθηκε και από τα ξένα ΜΜΕ με εκτενή αφιερώματα.
Ο Γιώργος Φουντούλης άφησε την τελευταία του πνοή επιτόπου, ο Μανώλης Καπελώνης εξέπνευσε λίγο αργότερα κατά την μεταφορά του στο ασθενοφόρο, ενώ το τρίτο θύμα ο Αλέξανδρος Γέροντας που τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τους δράστες, υποβλήθηκε σε πολλαπλό χειρουργείο (κάκωση σπλήνας, αποκατάσταση τραυματισμού στο στομάχι, ρήξη διαφράγματος και αιμορραγία στον πνεύμονα) στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
Η πολιτική ηγεσία και όλα τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν ομόφωνα τις δολοφονίες.