Latest News

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πως την είδε ο Θοδωρής Δρίτσας...


Αν κι έχουν περάσει λίγες ημέρες από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μπορείτε να πάρετε μια γεύση πως o επικεφαλής του συνδυασμού το "Λιμάνι της Αγωνίας, η πόλη μας", Θοδωρής Δρίτσας...
την είδε!  
(Εννοείται τη συνεδρίαση, αν κάποιος δεν κατάλαβε...)

Η ανακοίνωση ήρθε με καθυστέρηση και ήταν πολύ μεγάλη - περί τις 1.200 λέξεις- αλλά δεν περιελάμβανε τη σημαντικότερη παρέμβαση του Θ. Δρίτσα. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ένα μεγάλο θέμα, ζητώντας το πάγωμα αν όχι τη μείωση των δημοτικών τελών στο Δήμο Πειραιά για το 2015, προκειμένου, όπως είπε, να υπάρχει μια ελάφρυνση των δημοτών μετά τα χαράτσια και τους φόρους (ΕΝΦΙΑ) που επιβάλει η κυβέρνηση.  

Πάντως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: 

"Στην προ ημερησίας συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, ο επί των οικονομικών αντιδήμαρχος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής κ. Αναστάσιος Κάρλες παρουσίασε μία μακρά σειρά από οικονομικούς δείκτες καταλήγοντας να πει ούτε λίγο ούτε πολύ, ολοφάνερα ευλογώντας τα δικά του γένια, ότι ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος ήταν ο μόνος Δήμαρχος από το 1980 που κατάφερε να μειώσει τα μεγάλο χρέος του Δήμου, προκαλώντας φυσικά τα γέλια των παρευρισκομένων Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Εύλογα ο νυν Δήμαρχος Πειραιά ο κ. Μώραλης του υπέδειξε ότι η προ ημερησίας συζήτηση δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων των προηγούμενων δημοτικών αρχών και ότι έπρεπε να οριστεί μια ειδική συνεδρίαση ώστε οι Σύμβουλοι να έχουν άνεση χρόνου να δουν τα στοιχεία και να τοποθετηθούν - πρόταση με την οποία συμφώνησε λίγο αργότερα  και ο επικεφαλής της παράταξης «Το Λιμάνι  της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας»  κ. Θοδωρής Δρίτσας στη  δική του τοποθέτηση.

Είναι κατανοητή η προσπάθεια του κ. Κάρλε να υποστηρίξει το έργο του απελθόντος δημάρχου διότι ο ίδιος προΐστατο των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κατά τη θητεία του κ. Μιχαλολιάκου. Όταν όμως επάνω στον οίστρο του ανέφερε ότι ‘ο Δήμος είναι ελειμματικός και χρεοκοπημένος’,  ο κ. Μώραλης του επεσήμανε ότι ο πρώην Δήμαρχος δεν παραδέχεται κάτι τέτοιο, ο κ.Κάρλες απάντησε αυθόρμητα και αφοπλιστικά   ‘ξέρω τι είπε γιατί εγώ του έγραψα τι να πει’, με αποτέλεσμα να σειστεί  η αίθουσα από τα γέλια.

Για τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κάρλες είπε ότι και αυτή η συζήτηση χρειάζεται προετοιμασία και πρέπει να γίνει  σε πιο εύλογο χρόνο και ολοκληρωμένα, ώστε να  αποδοθούν και οι ευθύνες όπου αναλογούν. και να συζητηθεί η δυνατότητα διαγραφής μέρους του χρέους του Δήμου..." 

 Όπως συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, στην εναρκτήρια ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τοποθετήθηκε στα παρακάτω θέματα:

Α) Η θεομηνία και οι  πλημμύρες στην Παλιά Κοκκινιά. Δήλωσε ότι κανείς δήμος δεν έχει τα μέσα να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα και ανήγγειλε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για να βρεθούν  πόροι για  μεγάλης κλίμακας   αντιπλημμυρικά έργα.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Το Λιμάνι της  Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας» κ. Θοδωρής Δρίτσας επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα και πιο γρήγορα και ζήτησε να αποκατασταθούν τάχιστα οι  ζημιές όλων των πληγέντων. ‘Αν δεν έχει ο Δήμος την νομική αρμοδιότητα, ας πάρει μια πολιτική απόφαση’ τόνισε.  Επίσης επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να παρέμβουμε στην πολιτεία για την αποκατάσταση όλων των ζημιών αλλά και την πρόληψη επανάληψής τους. ‘Υπάρχουν άνθρωποι σε περιοχές του Πειραιά, που έχουν την ίδια εμπειρία για πολλοστή φορά’ είπε και κάλεσε τον Δήμο να απαλλάξει τους πληγέντες από τέλη, να θεσπίσει ελαφρύνσεις και να κάνει τη  συνεδρίαση αφετηρία για να μελετηθούν οι υποδομές που είναι απαραίτητες για να μην συμβούν παρόμοιες ζημιές στο μέλλον."

@ Η φωτογραφία είναι από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, όπου διακρίνεται ο Θοδωρής και τα κορίτσια του "Λιμανιού της Αγωνίας"...