Latest News

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η πώληση του ΟΛΠ στην Περιφέρεια Αττικής


Πριν από ένα μήνα ακριβώς ο Αντιπεριφεριάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης είχε προαναγγείλει ότι θα φέρει προς συζήτηση το μείζον θέμα της πώλησης του ΟΛΠ   στην ...
Περιφέρεια Αττικής (ΕΔΩ)

Σήμερα ανακοινώθηκε και επισήμως ότι την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα το οποίο σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, την εθνική οικονομία, τη νησιωτική Ελλάδα λόγω της λειτουργίας της ακτοπλοϊας, τη ναυτηγοεπισκευαστική ζώνη, τη μελλοντική λειτουργία όλων των λιμανιών της Αττικής και μια σειρά από επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Στη διάρκεια της συζήτησης θα προταθεί η έγκριση ψηφίσματος για «να παραμείνει ο ΟΛΠ στο Δημόσιο, με όλες τις δραστηριότητες του».
Επίσης, θα προταθεί η λήψη αποόφασης ώστε η Περιφέρεια Αττικής να κάνει παρέμβαση κατά την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 2 Δεκεμβρίου, υπέρ των προσφυγών των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζόμενων, του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και των Επιμελητηρίων της πόλης για να σταματήσει η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ.