Latest News

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Έκλεψαν 50 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Ε.Ε.

Περίπου 50 εκατ. ευρώ φαίνεται να έχει αποκομίσει από το 2003 έως το 2012 η ελληνική «αντιπροσωπία» του δικτύου εταιρειών που εξαπατούσε συστηματικά την...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της χρηματοδότησης προγραμμάτων έρευνας για την ανάπτυξη της τεχνολογικής καινοτομίας, πληροφορικής και επικοινωνίας.
Αυτό είναι, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, το «μερίδιο» της απάτης των εμπλεκόμενων ελληνικών εταιρειών από τα συνολικά 25 δισ. ευρώ που φέρονται να έχουν «εξαφανιστεί» πανευρωπαϊκά με παρόμοιο τρόπο από άλλες δεκάδες εταιρείες – βιτρίνες του εξωτερικού, ξεσηκώνοντας σάλο στους κύκλους της Ε.Ε.
«Έχουμε καταγράψει ολόκληρη τη ροή περίπου 700.000 ευρώ, τα οποία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έφυγαν για Μάλτα, Κύπρο, Ολανδικές Αντίλλες. Υπάρχουν ενδείξεις για παρόμοιες ροές συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, οι οποίες τώρα ερευνώνται λεπτομερώς για την εξακρίβωση ολόκληρης της πορείας και της κατάληξής τους», υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Αντίστοιχες «εταιρείες» στην Ιταλία είχαν καταφέρει να αποσπάσουν περίπου 400 εκατ. ευρώ, με τις Αρχές της χώρας να έχουν κατασχέσει όλα τα χρήματα από τους αετονύχηδες απατεώνες, τους οποίους καλούν να αποδείξουν ότι είναι αθώοι, προκειμένου να τους επιστραφεί κάποιο μέρος τους, ωστόσο στη χώρα μας δεν έχει γίνει καμία κίνηση ανάκτησης των χρημάτων που απέσπασαν οι Έλληνες «συνάδελφοί» τους.