Latest News

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ποιος είναι ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα που κατηγορείται ότι «έκρυψε» 3,4 εκατ. ευρώ

zagaris-570
Εις βάρος του εκκρεμεί δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο του Κωπηλατοδρομίου... του Μαραθώνα. Αυτό συνέπεσε χρονικά με τη θητεία του ως αντιδήμαρχος στην περιοχή, ενώ η μετέπειτα αυτοδιοικητική πορεία του είναι από τις καταγγελθείσες ως περίοδος κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος από τον νυν δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη.
Η υπόθεση απαλλοτριώσεως της έκτασης όπου κατασκευάστηκε το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο αποτελεί ένα «ατιμώρητο έγκλημα», το οποίο απασχολεί έως και σήμερα τους πολίτες του Μαραθώνα. Το... success story έχει ως εξής: μια έκταση αμφισβητούμενης μέχρι το 2004 κυριότητας, που τελικώς «κατοχυρώθηκε» σε έναν ιδιώτη, ο οποίος με το τεκμήριο της χρησικτησίας καρπώθηκε περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ, που του αποδόθηκαν ως αποζημίωση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση που υπέστη η «γη του», λόγω των ολυμπιακών έργων!
Ο Σπύρος Ζαγάρης, που δεν έχει ξεμπλέξει ακόμα με τη δικαιοσύνη για εκείνη την υπόθεση, είναι ο πρώην δήμαρχος σε δήμο της Αττικής που σε ελέγχους του ΣΔΟΕ κατά τον Οκτώβριο βρέθηκε να έχει κρύψει εισοδήματα ύψους 3,4 εκατ. ευρώ. Τον καιρό της εν λόγω δίκης με πρωταγωνιστή έναν… βοσκό, ο οποίος εξαπάτησε το Δημόσιο αποκομίζοντας αυτό το μυθικό ποσό, ο κύριος Ζαγάρης ήταν αντιδήμαρχος, ενώ την τετραετία 2007-11 «αναβαθμίστηκε» σε δήμαρχος.
Μετά την αποκάλυψη των στοιχείων που προέκυψαν από τον έλεγχο που πραγματοποίησε η δίωξη οικονομικού εγκλήματος σχετικά με τα περιουσιακά του, ο υπόλογος για μη σύννομες μεταβιβάσεις ακινήτων πρώην δήμαρχος, μίλησε στο aftodioikisi.gr, υπερασπιζόμενος την αθωότητα του.
«Στις αρχές του 2012 ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ κ. Ευστάθιος Παλαιολόγος σε έγγραφό του ισχυρίστηκε ότι δήθεν έχω κλειστά χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς στις 3.11.2004, ύψους 3.590.000 ευρώ, ενώ εγώ ποτέ δεν είχα στην Τράπεζα Πειραιώς περισσότερα από 7 ευρώ. Στις 19 Απριλίου 2012 κατέθεσα αίτηση στην τράπεζα, ζητώντας αντίγραφο των λογαριασμών μου από το 2000 έως σήμερα. Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι οι λογαριασμοί μου είχαν και έχουν μηδενικό υπόλοιπο», δήλωσε ο Σπύρος Ζαγάρης, ένας από αυτούς που «φωτογραφίζει» ο Ηλίας Ψινάκης ως υπεύθυνους για τη χρεοκοπία του δήμου Μαραθώνα.