Latest News

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Στον Κοπελούζο με 1,4 δισ. τα 14 αεροδρόμια – Έδωσε μεγαλύτερη προσφορά από Μπόμπολα και Μυτιληναίο

Στον Κοπελούζο με 1,4 δισ. τα 14 αεροδρόμια - Έδωσε μεγαλύτερη προσφορά από Μπόμπολα και ΜυτιληναίοΗ ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport Slentel με Έλληνα εταίρο τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζο κατέθεσε την μεγαλύτερη προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων...

της χώρας.

Το 1,4 δισ. της προσφοράς που κατατέθηκε στον διαγωνισμό ξεπερνάει, σύμφωνα με πληροφορίες κατά περίπου 30% τις προσφορές των άλλων δύο υποψηφίων επενδυτών: Την κοινοπραξίας της γαλλικής Vinci - μαζί με την Άκτωρ Παραχωρήσεις, και της κοινοπραξίας ΜΕΤΚΑ - Corporation America .
Οι προσφορές τους δεν ξεπερνούσαν τα 960 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα η πρόταση της Fraport - Slentel συνοδεύεται και από δέσμευση για επανδύσεις ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορούσε την παραχώρηση των μεγαλύτερων αεροδρομιων της χώρας, πλην της Αθήνας και του Ηρακλείου. Πρόκειται για τους αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Χανίων, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σκιάθου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου και Μυτιλήνης.
Η ελάχιστη αποτίμηση από τους συμβούλους του διαγωνισμού, την PWC και την Citibank, είναι 350 εκατ. ευρώ. Ο νικητής του διαγωνισμού υποχρεούται βάσει των όρων της σύμβασης παραχώρησης να πραγματοποιήσει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος επενδύσεις αναβάθμισης αλλά και νέα έργα επέκτασης, συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου μετά να έχει το δικαίωμα, να προχωρήσει στην αύξηση των χρεώσεων ανά επιβάτη (τιμολόγια).