Latest News

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας σε 100 δόσεις

Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας σε 100 δόσειςΈπειτα από νέα απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίου Εσόδων για τις οφειλές που εντάσσονται τελικά στη ρύθμιση των 100 δόσεων και τις απαραίτητες τεχνικές τροποποιήσεις στην...
ηλεκτρονική εφαρμογή από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναμένεται να ανοίξει εντός των ημερών η ηλεκτρονική πύλη του taxisnet για την υποβολή αιτήσεων.

Με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση των εκατό δόσεων οφειλές οι οποίες δεν ήταν ληξιπρόθεσμες κατά την 1η Οκτωβρίου 2014. Έτσι, μένουν εκτός ρύθμισης όλες οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ πλην της πρώτης ενώ οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να εντάξουν στη μάξι ρύθμιση την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος, η οποία θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Νοέμβριου.

Οι αλλαγές αυτές πρέπει να προσαρμοσθούν και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρονικής εφαρμογής ώστε οι φορολογούμενοι να αρχίσουν να υποβάλουν αιτήσεις εντός των επόμενων ημερών.
Η ελάχιστη δόση δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ. Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
H ρύθμιση παρέχει στους οφειλέτες μέχρι και 100 μηνιαίες δόσεις για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών με «κούρεμα» από 20% έως και 100% των προσαυξήσεων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει κάθε οφειλέτης.