Latest News

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Βρέθηκε γυναικείο DNA στη γιάφκα του Σταμπούλου


Βρέθηκε γυναικείο DNA στη γιάφκα του Σταμπούλου στην ΚυψέληΤο DNA.γυναίκας βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Καλιφρονά, στο οποίο μπήκαν με κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο Αντώνης Σταμπούλος...



Συγκεκριμένα σε ένα από τα δύο κράνη που βρέθηκαν στο διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Καλλιφρονά 13, στην Κυψέλη, εντοπίστηκε στο εργαστήριο της Ελληνικής Αστυνομίας, DNA .
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση, αποκαλύπτουν πως σε ένα από τα κράνη εντοπίστηκε μίγμα γενετικού υλικού, από το διαχωρισμό του οποίου προκύπτουν ενδείξεις ότι ανήκει σε γυναίκα. Τα στελέχη του εργαστηρίου επιδιώκουν τον πλήρη διαχωρισμό και την εξαγωγή της ολοκληρωμένης αποκωδικοποίησης του γενετικού τύπου του ατόμου.

Στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου επισημαίνουν ότι είναι μια χρήσιμη ανακάλυψη, η οποία «μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, ίσως και πολλά» για την πορεία των ερευνών. Στην περίπτωση που αποκαλυφθεί πλήρως η γενετική αλυσίδα του ευρήματος, υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησής του με υπάρχον γενετικό υλικό ή άλλο που θα συλλεγεί σε μελλοντικές έρευνες. «Ακόμη και αν δεν ταυτοποιηθεί, μιλάμε για κάποιες ‘‘γενετικές πληροφορίες’’, που δεν αποκλείεται να μας βοηθήσουν μελλοντικά. Τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι σε αυτόν το χώρο κινήθηκε μια γυναίκα ή απλά έχει φορέσει το συγκεκριμένο κράνος, που βρέθηκε σε ένα χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν μέλη του ‘‘Επαναστατικού Αγώνα’’» υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη.
Στα δύο κράνη εντοπίστηκαν δύο DNA διαφορετικών προσώπων, τα οποία προς το παρόν δεν ταυτοποιούνται με γενετικούς τύπους ατόμων που βρίσκονται στην τράπεζα DNA της ΕΛ.ΑΣ. Με αφορμή αυτή την εργαστηριακή διαπίστωση, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας έκαναν λόγο για «2-3 ‘‘αχαρτογράφητους’’, καινούργιους αλλά σοβαρούς ‘‘παίκτες’’ στην εγχώρια νεο-τρομοκρατία». Από την πρώτη «φουρνιά» των γενετικών ευρημάτων του διαμερίσματος δεν φαίνεται κάποιος από τους γενετικούς τύπους να ταυτοποιείται με αυτόν του Αντώνη Σταμπούλου, «ενοικιαστή» του διαμερίσματος, ούτε όμως αντιστοιχούν σε άλλους που βρίσκονται στην τράπεζα δεδομένων του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ. «Προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό του Νίκου Μαζιώτη, της Πώλας Ρούπα, ληστών του Διστόμου ή άλλων υπόπτων, στο διαμέρισμα της Καλλιφρονά ή στο όχημα του Αντώνη Σταμπούλου», υποστήριζε αξιωματικός ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες. Από την πρώτη εικόνα που έχουν τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων στο ίδιο διαμέρισμα υπάρχουν και άλλα δείγματα DNA, τα οποία επίσης δεν αντιστοιχούν σε «γνωστά» άτομα, κάποιο από αυτά όμως φαίνεται να ταυτοποιείται με αντίστοιχο που έχει εντοπιστεί σε κάποιο από τα κράνη μοτοσικλέτας.

Θυμίζουμε ότι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητούν τις θηλυκές «μετεγγραφές» του «Επαναστατικού Αγώνα», οι οποίες έχουν παρόμοια «λευκά» μητρώα σαν αυτά του Αντώνη Σταμπούλου. Η γυναικεία παρουσία έχει εντοπιστεί στη ληστεία της «μικτής» ομάδας ποινικών και τρομοκρατών στις Σπέτσες, στις 16 Ιουλίου 2012, με λεία 474.000 ευρώ. Είχε μπει στην τράπεζα μαζί με τους τρεις ένοπλους συνεργούς της, έχοντας το ρόλο της... ένοπλης «πελάτισσας», και εκείνης που παρατηρούσε την τυχόν εμφάνιση αστυνομικών. Μια άλλη πιθανόν γυναίκα με «ίδια χαρακτηριστικά» είχε κάνει την εμφάνισή της στην επίθεση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», εναντίον των γραφείων της Ν.Δ., στις 14 Ιανουαρίου 2013. Φαίνεται να ήταν οδηγός στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει τα μέλη της οργάνωσης από τη Λ. Αμφιθέας, ενώ μάρτυρες την είχαν δει να αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο στο οικόπεδο, όπου το πυρπόλησαν.