Latest News

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ανακρίνουν Αλβανό πληρωμένο δολοφόνο για τη Σέχτα Επαναστατών

970E9E5AB1031300F5CDD990922E6ECA.jpg
 Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Σέχτας Επαναστατών, δύο ημέρες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατ’ αγνώστων από την Εισαγγελία Εφετών κατόπιν συσχετισμού...
τεσσάρων υποθέσεων.
Στην επικαιρότητα επανέρχεται η υπόθεση του 27χρονου Αλβανού κακοποιού Julian Sinanaj, ο οποίος μετά τη σύλληψή του στην Αλβανία, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε ομολογήσει ότι στο παρελθόν έχει εκτελέσει συμβόλαια θανάτου και στην Ελλάδα, ενώ συμμετείχε σε βομβιστική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον αλβανικό Τύπο, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών απηύθυνε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων των Τιράνων, ζητώντας να ανακρίνει τον Αλβανό κακοποιό.
Η ανάκρισή του επρόκειτο να διεξαχθεί στο Δικαστήριο Σοβαρών Εγκλημάτων, παρουσία και αλβανών εισαγγελέων, ενώ η απολογία του θα εντασσόταν σε εκκρεμείς έρευνες των ελληνικών διωκτικών αρχών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές στη γείτονα χώρα, δύο Έλληνες ανακριτές βρέθηκαν στα Τίρανα για να απολογηθεί ο Sinanaj.
Ο 27χρονος είχε ομολογήσει στις 25 Ιανουαρίου ότι είχε δολοφονήσει δύο άνδρες έξω από το μαγαζί Mamacas στο Γκάζι. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε στην βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησε η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς στις 15 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε πυροδοτηθεί στις τουαλέτες του δικαστικού μεγάρου, λίγο πριν η ΕΛ.ΑΣ καταφέρει να εκκενώσει το χώρο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Sinanaj σε άτυπη ανάκριση από τις ελληνικές δικαστικές αρχές φέρεται να είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του σε υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες στην Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτει ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ αίτημα δικαστικής συνδρομής για ανάκρισή του είχε υποβάλλει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, χωρίς ωστόσο να λάβει ποτέ απάντηση από τις αλβανικές αρχές.
Η υπόθεση φέρεται να συνδέεται ευθέως με τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση της Σέχτας Επαναστατών. Και αυτό διότι όπως αποκαλύπτει η ίδια αστυνομική πηγή, «αφού εμείς δεν καταφέραμε να τον ανακρίνουμε, είναι πιθανό την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης να την αναλάβει η Εισαγγελία Εφετών που έχει παραλάβει τη δικογραφία.
Υπενθυμίζεται ότι για τη Σέχτα Επαναστατών ανακρίθηκαν το καλοκαίρι ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο Αν. Τσεχιλίδης οι οποίοι κρατούνται για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα της Κύπρου.
Ο 41χρονος Τσελιχίδης είχε υποστηρίξει ότι ο Μαμαλικόπουλος συμμετείχε στη Σέχτα Επαναστατών και είχε ενεργό ρόλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Κατόπιν τούτου, οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις κυπριακές και μετέβησαν στη Μεγαλόνησο μέσα στο καλοκαίρι.