Latest News

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Έστειλαν φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο


×ÑÇÌÁÔÉÓÔÇÑÉÏ ÁÎÉÙÍΠαγιδεύμενος φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό, εντοπίστηκε σήμερα στο κτίριο, όπου στεγάζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη...
λεωφόρο Αθηνών. 

Ο φάκελος βρέθηκε στο γραφείο αλληλογραφίας και αξιολογήθηκε ως «ύποπτος» από υπαλλήλους, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε, περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, που εξουδετερώθηκε από συνεργείο του ΤΕΕΜ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, επρόκειτο για φάκελο μεγέθους Α4, που περιείχε ένα τεύχος της Οικονομικής Επιθεώρησης και είχε σταλεί από την Κέρκυρα με αποστολέα ανύπαρκτο εκδοτικό οίκο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο μηχανισμός αποτελείτο από μπαταρία, μανταλάκι και λαμπτήρα, καθώς και μικρή ποσότητα πυρίτιδας σε φύλλα. Δεν υπήρχε πυροκροτητής και δεν έχει διευκρινισθεί αν θα ήταν δυνατόν να εκραγεί. Υπολείμματά του, πάντως, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ομοιότητες με παγιδευμένους φακέλους, που έχουν σταλεί παλιότερα από τρομοκρατικές οργανώσεις.