Προβλήματα και στο λιμάνι του Λαυρίου προκάλεσαν οι κακές καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν ...
στην περιοχή.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το πλοίο μεταφοράς οχημάτων «ALIOS», σημαίας Κύπρου, προσέκρουσε σε πλωτή εξέδρα στο λιμάνι του Λαυρίου αλλά και σε δύο προσδεδεμένα μικρά σκάφη. Στη συνέχεια βυθίστηκαν, λόγω αποκοπής των κάβων του από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και έφθαναν έως και τα 8 μποφόρ.
Από την αποκοπή των κάβων προκλήθηκε δεξιά κλίση του πλοίου, ενώ παρότι κλήθηκερυμουλκό για να το τραβήξει, το «ALIOS» προσέκρουσε τελικά στην πλωτή εξέδρα και στα δύο σκάφη που βυθίστηκαν στη συνέχεια.
Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ προκλήθηκε μικρής έκτασης ρύπανση από πετρελαιοειδή, που αντιμετωπίστηκε με την πόντιση πλωτών φραγμάτων.
Το «ALIOS» απέπλευσε στη συνέχεια συνοδεία ρυμουλκού σκάφους προς το Αγκυροβόλιο Θορικού Λαυρίου, όπου θα παραμένει μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο λιμάνι του Λαυρίου για να προσδεθεί ασφαλώς.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ALIOS» μέχρι τη διαπίστωση της οριστικής έκτασης των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.