Latest News

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών (ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ)


Στην κοινή υπουργική απόφαση εξειδικεύεται η διαδικασία, ποιοι επιτυχόντες εξαιρούνται, πώς ορίζονται τα μέλη της οικογένειας, το ετήσιο οικογενειακό και το...
κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα κτλ, ενώ επισημαίνεται ότι ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή.


Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας θα μπορούν από σήμερα να καταβάλλουν τις αιτήσεις τους για μετεγγραφές οι πρωτοετείς φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τους επιτυχόντες που θα υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφή ο αριθμός των μεταφερομένων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% επί του αριθμού των εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατόπιν συμμετοχής τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β’, Μαΐου-Ιουνίου του σχολικού έτους 2013-2014.
Για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, ο υποψήφιος προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδεικνύοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριό του προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας. Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον 8-ψηφίο κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων, ο υποψήφιος υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτησή του μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ.: http://solon.it.minedu.gov.gr