Latest News

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τώρα κόβουν τα προνόμια των συνδικαλιστών...

Την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που είναι σε ισχύ 32 χρόνια, προωθεί η κυβέρνηση, εξετάζοντας το ψαλίδισμα των προνομίων...
των συνδικαλιστών. 

Το σχέδιο προβλέπει πλαφόν επτά ημερών ανά μήνα για τις συνδικαλιστικές άδειες, δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστή σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας από την εργασία ή απιστίας αλλά και διεύρυνση του χρόνου προειδοποίησης για την κήρυξη απεργίας, σύμφωνα με το «Εθνος». Τυχόν απουσία του συνδικαλιστή που θα υπερβαίνει το όριο των επτά ημερών άδειας ανά μήνα θα ελέγχεται από ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και αντιπρόσωποι του εργοδότη.

Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εργοδότης θα έχει το δικαίωμα να μεταθέτει εργαζόμενο που εκλέγεται σε προεδρείο συνδικαλιστικού σωματείου, εφόσον κρίνει πως ο εν λόγω υπάλληλος υπηρετεί σε θέση ευθύνης και με τη συνδικαλιστική άδειά του δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας. Τέλος, το σχέδιο προβλέπει τη διεύρυνση του χρόνου προειδοποίησης για την κήρυξη απεργίας στις 48 ώρες, ενώ σήμερα αρκεί προειδοποίηση ενός 24ώρου.