Latest News

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ποινική δίωξη σε βάρος της πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη καθώς και του πρώην γενικού διευθυντή Δημήτρη Πλατανιά ασκήθηκε από την...
Εισαγγελία Διαφθοράς.


Η δικογραφία σχηματίστηκε ύστερα από αναφορά της πρώην υφυπουργού Υγείας κυρίας Ζέτας Μακρή προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η προκαταρκτική εξέταση που ακολούθησε κατέληξε μεταξύ άλλων στα εξής: 

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΚΑΝΑ είχε λάβει 37,6 εκατ. ευρώ κατά τα έτη 2009-2013, εν τούτοις 5,5 εκατ. ευρω δεν αποδόθηκαν σε Κέντρα Πρόληψης, όπως είχε οριστεί, αλλά χρησίμευσαν στο να καλύψουν ανάγκες εσωτερικού δανεισμού («τρύπες») στον ΟΚΑΝΑ, και μάλιστα χωρίς αναλυτικά στοιχεία που να δικαιολογούν ως αναπότρεπτη μια τέτοια κίνηση. 

Επίσης, χρήματα που προέρχονταν από την τακτική επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας προς το ΚΕΕΛΠΝΟ –συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, από τα οποία εκταμιεύθηκαν περίπου τα μισά, 10,2 εκατ. ευρώ– χρησιμοποιήθηκαν για τη μισθοδοσία του προσωπικού του ΟΚΑΝΑ και δεν διατέθηκαν για τον σκοπό για τον οποίο προορίζονταν στα Κέντρα για εξαρτημένα άτομα στο πλαίσιο συνεργασίας ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ. Το πρώτο κατήγγειλε μάλιστα την οικεία προγραμματική σύμβαση.