Latest News

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Νέα στοιχεία «καίνε» την Χρυσή Αυγή: Η κατασκήνωση, τα όπλα και ο άγνωστος εχθρός

xrysi-augi-570
Μπορεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ισχυρίζονται πως τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους ήταν για να παίζουν paintball, αλλά νέα στοιχεία από επίσημα ντοκουμέντα της οργάνωσης δείχνουν μία εντελώς...


διαφορετική εικόνα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Το Βήμα, τα μέλη του κόμματος εκπαιδεύονταν με όπλα, έκαναν σκοποβολή, μετείχαν σε κατασκηνώσεις στρατιωτικού τύπου και έκαναν εκπαίδευση ανάλογη με αυτή που κάνουν οι λοκατζίδες. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η χρήση οπλών γινόταν από τον δραστήριο «πυρήνα» της Νίκαιας, που φέρεται να συσχετίζεται με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Οι εκπαιδευτές των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν μέλη του πυρήνα της Νίκαιας οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του ράπερ και συνόδευαν τον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά. Στα σχετικά ντοκουμέντα οι Χρυσαυγίτες εμφανίζονται να εκπαιδεύονται σαν παραστρατιωτική ομάδα και να χρησιμοποιούν μέχρι και υλικά παραλλαγής για να μην τους αντιλαμβάνεται ο εχθρός.
Τα μέλη του κόμματος φέρεται να μετέχουν και σε πρόγραμμα διήμερης κατασκήνωσης στην Μεσσηνία, στην περιοχή του ποταμού Νέδα. Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Βήμα και τα οποία υπάρχουν στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μελών της οργάνωσης υπάρχουν, πήγαιναν μαζικά μέλη της οργάνωσης - ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα ο δράστης Γιώργος Ρουπακιάς εικονιζόταν με χρυσαυγίτες από τη Νίκαια, σε «εκδρομή» στην ίδια περιοχή.
Η εφημερίδα έφερε στο φως και το πλάνο της κατασκήνωσης όπου προσδιορίζονται 28 σημεία ενεργειών και υποχρεώσεων των μελών της οργάνωσης και ανάμεσα σε αυτά σημειώνεται: «Οργάνωση της ομάδας Ο.Π.Β (σ.σ.: δεν προσδιορίζεται τι σημαίνουν τα αρχικά) και ενημέρωση προστασίας και οργάνωση ομάδων σκοπιάς ανά ημέρα». Ακολουθούν οι κινήσεις της ένοπλης ομάδας στον ποταμό Νέδα και η εκπαίδευση της... ειδικής μονάδας της Χρυσής Αυγής που θυμίζουν «λοκατζήδες».
xrysi-augi-kataskinosi-570
Στο πρόγραμμα σημειώνεται: «Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιστροφή από τον ποταμό σε αντίθετη φορά των νερών. Στα μέσα του ποταμού θα πραγματοποιηθούν βολές υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου πολιτικής δράσης ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ (προαιρετικό να υπάρχει φούμο)».
Στην στρατιωτική εκπαίδευση προβλέπεται και νυχτερινή επιφυλακή για αντεπίθεση με όπλα εναντίον του εχθρού που πιστεύουν ότι έχουν οι Χρυσαυγίτες. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ώρα ύπνου και συνεννόηση με τους σκοπούς για βραδινό συναγερμό (πεζοπορία έρπινκ και κάλυψη από τον εχθρό με τα όπλα. Όλα οι συναγωνιστές και τα όπλα θα ντυθούν από φύλλα και θα φτιάξουν από την φύση φούμο».
Παρόμοιου τύπου αναφορά για χρήση όπλων και καμουφλάζ υπάρχουν και σε άλλα σημεία του εσωτερικού εγγράφου της Χρυσής Αυγής, και ειδικά στο 15ο σημείο, όπου σημειώνεται «ένα ακόμα μάθημα σκοποβολής και εκπαίδευσης κάλυψης βολής επίθεσης και άμυνας».
Η γραμμή που πρέπει να ακολουθούν τα μέλη
Στα έγγραφα εσωτερικής αλληλογραφίας βρέθηκαν και κείμενα των κεντρικών γραφείων με εγκυκλίους που αναφέρουν το τι γραμμή πρέπει να ακολουθούν τα μέλη.  Είναι ενδεικτικά τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο 27, όπου προβλέπεται μετά βεβαιότητας «συγκυβέρνηση ΝΔ και Σύριζα».
Όπως σημειώνεται, «τις επόμενες εβδομάδες οι ενημερωτικές μας εξορμήσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις, θα σχετίζονται με το θέμα: "ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Η επόμενη συγκυβέρνηση του μνημονίου”.
Να τονίζεται ότι: αυτό συμβαίνει λόγω της τεράστιας ανόδου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που δεν μπορούν με τίποτα να ανακόψουν. Αποτελεί επιλογή και ρητή εντολή των διεθνών τοκογλύφων που εξουσιάζουν τη χώρα μας. ΝΔ και Σύριζα είναι ανδρείκελα αυτών των δυνάμεων. Την επερχόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είχε προβλέψει προ μηνών ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ».