Latest News

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ποιους ενοχλεί η πρόταση Μώραλη για το λιμάνι...


Φαίνεται πως τάραξε τα νερά στην Ακτή Μιαούλη η  πρόταση του νέου δημάρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη για το λιμάνι...



του Πειραιά.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν και δεν κρύβουν τη  δυσαρέσκεια του,ανεξάρτητα αν είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη η πρόταση του δημάρχου Πειραιά για ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Πειραιά ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ειδικού σκοπού. 
(Αφορά τις δραστηριότητες της Κρουαζιέρας και της Ακτοπλοΐας, που είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου).   
Οι πρώτοι είναι οι συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ που εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ., εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους για την πρόταση Μώραλη. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν σηκώσει τη σημαία της επανάστασης. Αν και συμφωνούν στο δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι η πρόταση διασπά τον αγώνα  κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.  Την πρόταση του νέου δημάρχου της πόλης δεν βλέπει με καλό μάτι  και η  διοίκηση του Οργανισμού.
Εκείνο που τους ενοχλεί περισσότερο είναι ότι βλέπουν πως η νέα δημοτική αρχή δεν έμεινε στα λόγια, αλλά με το "καλημέρα" κατέθεσε δική της πρόταση για το λιμάνι του Πειραιά.  
Είναι φανερό πως το ενδιαφέρον για το λιμάνι δεν είναι φιλολογικό και επικοινωνιακό, όπως του πρώην δημάρχου που δεν έχανε ευκαιρία να δηλώνει ότι θα πάρει ο Δήμος, αλλά στην πράξη δεν έκανε τίποτα.

@Το σίγουρο είναι ότι το θέμα με το λιμάνι του Πειραιά θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα...