Latest News

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

H χαμένη υπόθεση για τα δικαστήρια...

Όταν ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης άρχισε ν' ασχολείται με το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων του Πειραιά φαινόταν να είναι μια....
χαμένη υπόθεση. 
Αυτό τουλάχιστον πίστευαν πολλοί κάτω στο λιμάνι, ενώ κάποιοι απορούσαν γιατί επιμένει ν' ανακατευτεί σ' αυτή την ιστορία που μπορεί να είχε πολιτικό κόστος. Αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση και εν μέσω θερινής ραστώνη, το θέμα των δικαστηρίων έμοιαζε να είναι σαν "καυτή πατάτα" που του πέταξαν στα χέρια πριν καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντά του. 
Αν και δεν είχε ορκιστεί ακόμα, ο νέος δήμαρχος συμμετείχε στις συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης (ΔΣΠ, ΕΒΕΠ, ΕΣΠ κα).

Τότε, όπως είναι γνωστό, ο αρμόδιος υπουργός έστελνε τελεσίγραφα με συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε θ' αρχίσει η μετακίνηση των δικαστηρίων από το μέγαρο της Σκουζέ στο κτίριο του "Κεράνη" στη Θηβών.
Μάλιστα, ο Γιάννης Μώραλης είχε υποβάλει την πρόταση να δοθεί μια παράταση έως στα τέλη Οκτωβρίου για να έχει το χρόνο ν' υποβάλει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την μετατροπή του κτιρίου της Ραλλείου σε νέο δικαστικό μέγαρο της πόλης. 
Αρχικώς, ο υπουργός εμφανιζόταν να είναι αμετακίνητος, αλλά τελικά πείστηκε να παγώσει προσωρινά τη μεταφορά για τα δικαστήρια Πειραιά. 
Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του στο δημαρχείο της Κοραή, όπου ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση θέλει τα δικαστήρια να παραμείνουν στο κέντρο της πόλης, αν και ακόμα υπάρχει πολύ δρόμος για την οριστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των δικαστηρίων...

@ Αυτή είναι μια αλήθεια που τιμά τον Γιάννη Μώραλη και μάλλον θα οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε δημόσια, γιατί απλά κι εμείς θεωρούσαμε ότι τα δικαστήρια είναι μια χαμένη υπόθεση αλλά είναι από τις φορές που χαίρεσαι από καρδιάς να έχεις κάνεις λάθος!