Latest News

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τι ετοιμάζει ο Δήμος Πειραιά για τα ΚΑΠΗ

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές για συνταγές φαρμάκων, αλλά και περισσότερες εκδρομές για τα ΚΑΠΗ, είναι στα πρώτα σχέδια της Δημοτικής Αρχής...


του  Πειραιά.
Αυτά τουλάχιστον ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση που έγινε χθες  στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης της πόλης.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Γιάννης  Μώραλης έκανε λόγο για «οικονομικά χάλια του Δήμου» λέγοντας, χαρακτηριστικά ότι «είχα πει προεκλογικά ότι με τα οικονομικά χάλια που έχει ο Δήμος Πειραιά, τα οποία παραλάβαμε και είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτό που περιμέναμε, θα απευθυνθούμε για να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε, σε ιδιώτες,  σε ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά, σε Πειραιώτες οι οποίοι θα συνδράμουν και εκείνοι με την οικονομική ευχέρεια που έχουν ώστε να κάνουμε πράγματα».

Έτσι, όπως είπε ο δήμαρχος,  η γιορτή έγινε με την στήριξη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μαρινάκη για να ανακοινώσει ότι ο ίδιος συνέδραμε για να υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα Κέντρα Αλληλεγγύης (τα πρώην ΚΑΠΗ) «και να μπορούν να συνταγογραφούνται τα φάρμακα εντός των κέντρων, στο να μπορείτε να έχετε τα απαραίτητα και να λειτουργούν τα Κέντρα Αγάπης αξιοπρεπώς».

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ακόμα ότι «θα ανταποκριθούμε και στο διαχρονικό και πάγιο αίτημα σας να γίνονται τακτικές εκδρομές για τα Κέντρα Αγάπης». «Είναι μέρα χαράς για εσάς μια εκδρομή το μήνα, ξέρω ότι έχουν μειωθεί αρκετά οι εκδρομές σε σχέση με το παρελθόν, σκοπός είναι να τις επαναφέρουμε στον αριθμό που θα είστε ικανοποιημένοι και θα χαίρεστε με αυτές τις εκδρομές».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ του Ολυμπιακού  και δημοτικός σύμβουλοςΠειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε τα εξής : "Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω αυτή την αίθουσα γεμάτη σήμερα, πιστεύω πως θα διασκεδάσετε και θα περάσετε ένα ωραίο βράδυ. Εμείς όπως είχαμε δεσμευτεί και πριν από τις εκλογές, είμαστε κοντά στην Τρίτη ηλικία. Ό,τι είχαμε πει προεκλογικά θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να το πραγματοποιήσουμε. Όλοι εσείς έχετε προσφέρει πάρα πολλά στον Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει η δημοτική Αρχή να κάνει ό,τι μπορεί για εσάς τα χρόνια που έρχονται. Θα πράξουμε όλα αυτά που είχαμε πει στις εκλογές. Σας ευχόμαστε ένα όμορφο βράδυ και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία και καλές επιτυχίες στις μέρες που έρχονται".

 
Χαιρετισμό έκανε και ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και νυν Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως «Προεκλογικά λέγαμε αναβάθμιση και των 11 Κέντρων Αγάπης, με νέες τεχνολογίες, νέες ψυχαγωγικές δράσεις. Δεν έχουν κλείσει δύο μήνες θητείας και έρχονται  ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές στα Κέντρα Αγάπης για να μπορούν οι γιατροί να συνταγογραφούν και να σας  βοηθούν...».


Στην εκδήλωση έδωσε το παρών πλήθος κόσμου, ενώ είχε πολύ τραγούδι, χορό και διασκέδαση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε εύθυμες μουσικές από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και τραγούδι από το Νίκο Ζωϊδάκη.