Latest News

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Συναντήσεις Γαβρίλη για το λιμάνι του Πειραιά...


"Μπαράζ" συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς κι άλλους φορείς προαναγγέλλει ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης για το λιμάνι...


του Πειραιά. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο λόγος των συναντήσεων είναι η συνδιαμόρφωση αναπτυξιακού σχεδίου  για όλη την περιοχή της ΠΕ Πειραιά, με άξονα το Δημόσιο λιμάνι.
Έτσι, ο  Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, με δεδομένη την ανάγκη για τη συνδιαμόρφωση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για όλη την περιοχή της ΠΕ Πειραιά, με άξονα το Δημόσιο λιμάνι, με όλες τις δραστηριότητές του (κρουαζιέρα, ναυπηγοεπισκευή κ.α.), προγραμματίζει, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης διαβούλευσης, σειρά συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
 Στο πλαίσιο του σχεδίου εντάσσεται και η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης ανάμεσα στο Λιμάνι και στις Πόλεις. Έτσι, προγραμματίζεται να γίνουν, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με:

·         Τους  Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος, την διοίκηση του ΟΛΠ, την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Λιμανιού, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, τα Επιμελητήρια και φορείς χρηστών του λιμανιού.
Παράλληλα, ο Γιώργος Γαβρίλης θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την λήψη απόφασης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, διότι εάν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για την πώληση του 67% των μετοχών του Οργανισμού θα υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις και στα άλλα λιμάνια της Αττικής (Ελευσίνα, Λαύριο και Ραφήνα) λόγω του θεσμικού πλαισίου (νόμος 4150/2013, ΦΕΚ Α’ 102/29.04.13), με το οποίο συστάθηκε το Αττικό Λιμενικό Δίκτυο.
Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής θα συνταχθεί, με νομική παρέμβασή της, με όλους τους φορείς του Πειραιά και των εκπροσώπων των εργαζόμενων, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα εκδικαστεί, στις 2/12/2014, η προσφυγή για την ακύρωση της προκήρυξης της διαδικασίας για την πώληση του ΟΛΠ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής:
«Είναι ξεκάθαρο ότι υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο, ενιαίο λιμάνι με όλες τις δραστηριότητές του, τουριστικές, ναυπηγοεπισκευαστικές κ.ο.κ. Για αυτό, θέλουμε να γίνει ένας οργανωμένος, όσο γίνεται πιο ευρύς, διάλογος, ακούγοντας και διαφορετικές απόψεις, ώστε να εξετάσουμε όλες τις πτυχές του θέματος και κυρίως για να δούμε πως μπορεί να διαμορφωθούν νέες σχέσεις ανάμεσα στο Λιμάνι και στις πόλεις. Το αποτέλεσμα του διαλόγου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να συνδιαμορφώσουμε, μια νέα σχέση του Λιμανιού με την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά».