Latest News

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Αυτοψία Αθανασίου στο γιαπί της Ραλλείου - Τι γίνεται με τα δικαστήρια του Πειραιά

Κάτω στον Πειραιά κατέβηκε πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έκανε αυτοψία στο γιαπί...
της Ραλλείου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαραλαμπος Αθανασίου επισκέφθηκε γύρω στις 2.00 το μεσημέρι το κτίριο της Ραλείου. Τον συνόδευαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης Γιώργος Σταματόγιαννης, δικηγόροι μέλη του ΔΣ, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Καρδαράς- κ.α. 
Η αυτοψία του υπουργού δεν κράτησε πολύ ώρα, αλλά μόλις λίγα λεπτά. Αυτά φαίνεται πως ήταν αρκετά για να σχηματίσει προσωπική άποψη. 


Απλά να θυμίσουμε ότι το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο του πρώην "Κεράνη" στη Θηβών στου Ρέντη είχε παγώσει για λίγους μήνες αλλά δεν είχε τελειώσει οριστικά. Φαίνεται ότι θα υπάρχουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα, καθώς λήγει προθεσμία να δοθεί ολοκληρωμένη πρόταση από το Δήμο Πειραιά για το θέμα νέων δικαστηρίων στο γιαπί της Ραλλείου. Το ζητούμενο είναι που θα βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση - υπολογίζονται περί τα 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ και σχεδόν τρία χρόνια από την δημοπράτηση του έργου. 
Εκείνο πάντως που φαίνεται είναι ότι ακόμα και να βρεθούν τα χρήματα στο γιαπί της Ραλλείου θα μεταφερθεί μόνο το Πρωτοδικείο της Σκουζέ και τα υπόλοιπα δικαστήρια θα πάνε μάλλον στου Κεράνη...   @Στις φωτογραφίες φαίνεται ο πρόεδρος του ΔΣΠ Γιώργος Σταματόγιαννηςνα έχει κάνει πηγαδάκι με δικηγόρους αμέσως μετά την αυτοψία του υπουργού Δικαιοσύνης. Τις φωτογραφίες μας έστειλε αναγνώστης θαμώνας που έπινε καφέ στο "Γρηγόρη της Δραγάτση...