Latest News

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία (ΠΡΟΓΝΩΣΗ)


Χιονιά θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ενώ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 και τοπικά...
9 μποφόρ.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιονιά στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 1000 μετρά). Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.