Latest News

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Τι κρύβει η έκρηξη μυστήριο στο πατρικό του Αντώνη Σταμπούλου


H έκρηξη μυστήριο στο πατρικό του ΣταμπούλουΜία περίεργη έκρηξη, που είχε σημειωθεί στις 15 Ιουνίου φέτος στο πατρικό του Αντώνη Σταμπούλου έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής, καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι κάτι έκρυβε...
το περιστατικό. 

Πρόκειται για έκρηξη η οποία είχε γίνει τα ξημερώματα, στο υπόγειο της κατοικίας του φερόμενου ως συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, ενώ είχε ακολουθήσει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, σύμφωνα με το «Βήμα». Τότε είχαν κληθεί η πυροσβεστική και η αστυνομία, έπειτα από αναφορά των γειτόνων, προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. 

Μάλιστα, ο Αντώνης Σταμπούλος, είχε αναφερθεί το γεγονός και το είχε σαρκάσει στο κείμενό του που είχε δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, ενώ εκείνος κρατούνταν ακόμη στη ΓΑΔΑ. Σε αυτό έγραφε για άδικες κατηγορίες σε βάρος του με «μαρτυρίες επίδοξων ρουφιάνων και γελοίων τύπων, όπως εκείνου του γείτονα στο πατρικό μου που είπε ότι άκουγε εκρήξεις από το υπόγειο του σπιτιού». Με βάση αυτή την εσπευσμένη άρνηση, οι αρχές αποφάσισα να επανεξετάσουν την υπόθεση. 

Στις 3.33 τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας, κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής για ισχυρή έκρηξη στη συγκεκριμένη τριώροφη κατοικία, την οποία ακολούθησε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος. Στις 3.40 υπήρξε σχετική ενημέρωση της ΔΕΗ, ενώ επί τόπου έφτασαν περιπολικά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, «στο υπόγειο της τριώροφης κατοικίας σημειώθηκαν έκρηξη και μικρής έκτασης φωτιά. Διαπιστώθηκε φθορά σε υπόγεια καλωδίωση της ΔΕΗ και βραχυκύκλωμα στους τρεις μετρητές που υπήρχαν σε αυτό το χώρο, χωρίς όμως να μπορεί να διαπιστωθεί με σαφήνεια η βαιτία που προκάλεσε το ιδιότυπο και σχετικά σπάνιο συμβάν». 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν μπήκαν στο υπόγειο του κτιρίου, ούτε συνάντησαν κανένα από τους ενοίκους- ο Σταμπούλος αναφέρεται ότι ήταν παρών- και εξέτασαν μόνο τους μετρητές. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στην εφημερίδα ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να γινόταν στο υπόγειο δοκιμή ηλεκτρικού κυκλώματος για κατασκευή βόμβας ή κάτι σχετικό, καθώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η έκρηξη και η διακοπή χωρίς να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην κατανάλωση ρεύματος, αφού οι συγγενείς του έλειπαν. Εκείνο τον καιρό δεν είχε συλληφθεί ακόμη ο Μαζιώτης- έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στις 24 Ιουλίου- και υπήρχαν ενδείξεις ότι προετοιμαζόταν βομβιστική επίθεση μεγάλου βεληνεκούς.