Latest News

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Κοίτα τι μπορεί ν' ακούσει μια γυναίκα στο δρόμο: Από το κομπλιμέντο στην παρενόχληση (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσα ακούει μια γυναίκα στο δρόμο: Από το κομπλιμέντο στην παρενόχληση μια λέξη... δρόμος (VIDEO)Κομπλιμέντο ή παρενόχληση; Κάθε γυναίκα που περπατά στο δρόμο ακούει  πολλά σχόλια. Άλλα ωραία, άλλα μάλλον σεξιστικά. Ένα πείραμα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
 Μια 24χρονη ηθοποιός, η Σοσάνα Ρόμπερτς δέχτηκε να μετάσχει σε ένα πείραμα του οργανισμού Hollaback για να δείξει την παρενόχληση που δέχονται οι γυναίκες στο δρόμο καθημερινά, σε όλο τον κόσμο.

Για καλή τύχη όσων συνάντησε στο διάβα της, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τα όσα ξέρει ως κάτοχος της μαύρης ζώνης στο Ταεκβοντο.

Δεν ντύθηκε προκλητικά. Φόρεσε ένα μπλουζάκι κι ένα παντελόνι. Στα χέρια της είχε μικρόφωνα και μπροστά της, και τις 10 ώρες που περπάτησε στους δρόμους της Νέας Υόρκης, βρισκόταν ο σκηνοθέτης Ρομπ Μπλις, που είχε στο σακίδιό του κρυμμένη μια κάμερα, η οποία κατέγραφε τα πάντα.

Η 24χρονη περπατούσε χωρίς να μιλάει. Περπάτησε σε πολλές, διαφορετικές, γειτονιές της Νέας Υόρκης και κατέγραψε τις αντιδράσεις περαστικών.
Δεν αντέδρασε σε καμία από αυτές. Σε κάποια στιγμή, ένας άνδρας την ακολουθεί για περίπου πέντε λεπτά ρωτώντας την: «Δεν θέλεις να μιλήσεις; Επειδή είμαι άσχημος;».

Στη διάρκεια της βόλτας της άκουσε σφυρίγματα ή ανάρμοστους ήχους και σχόλια...