Latest News

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δικάζεται ο στρατολόγος του Ρουπακιά - Συγκέντρωση στα δικαστήρια του Πειραιά

antinazistiki
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πειραιά πραγματοποιούν από το πρωί δεκάδες μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά και του «ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη...
Φασιστική απειλή». Αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την επίθεση που δέχθηκαν μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων, στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια πικετοφορίας στο Πασαλιμάνι.
Κατηγορούμενοι είναι οι  Ν.Α και Ν.Σ,  μέλη της ναζιστικής οργάνωσης εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού.
Ο ένας εκ των δύο είναι ήδη προφυλακισμένος καθώς το όνομά του περιλαμβάνεται στην κύρια δικογραφία και κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με το βούλευμα του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, ο Ν.Α κατηγορείται επίσης για εκβιάσεις καταστηματαρχών σε Πειραιά και Αθήνα, ενώ από τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες περιλαμβάνονται στη μεγάλη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή φέρεται να έχει πει «ότι στρατολόγησε τον Γ.Ρουπακιά στα τάγματα εφόδου της Νίκαιας με βάπτισμα του πυρός μια συντονισμένη επίθεση Χρυσαυγιτών σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια».
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, υπάρχουν δεκάδες περιστατικά βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία δεν έφτασαν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης παρά το γεγονός ότι είχαν καταγγελθεί στις αρχές.