Latest News

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ποιος είναι ο άγνωστος τρομοκράτης που έγινε το πρόσωπο της ημέρας

Πέφτει η `μάσκα` του `άγνωστου` τρομοκράτη - Αρνείται ακόμα και να φωτογραφηθείΤο πρόσωπό του μπορεί να μην το έχουμε δει ακόμα - είναι ζήτημα ώρών η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του από τις αρχές - ωστόσο, ο 30χρονος ο οποίος είχε στα χέρια του τα σχέδια των τρομοκρατών για πολλαπλά χτυπήματα σε στόχους - φωτιά είναι το...
πρόσωπο των ημερών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος με τις αρχές. Αρνείται ακόμα και να φωτογραφηθεί. Δεν έχει ανοίξει το στόμα του να μιλήσει παρά μόνο στον δικηγόρο του και ό,τι του λέει, το λέει στα ιταλικά.

Ο άνδρας 30 με 35 ετών αρνείται να ακόμα και να δώσει αποτυπώματα και μοιάζει να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Ο άνδρας αυτός δεν έχει ποινικό μητρώο. Είναι δηλαδή “καθαρός” και αυτό είναι που προβληματίζει από την πρώτη στιγμή τις αρχές.

Φαίνεται ότι η διάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα κρατάει καλά τα στεγανά της. Είναι γνωστό ότι υπάρχει πολύ προσεκτική οργάνωση από τους τρομοκράτες, ωστόσο στην περίπτωση αυτή μιλάμε για έναν ολόκληρο βραχίωνα που παρά τη σύλληψη Μαζιώτη πριν ένα τρίμηνο ήταν έτοιμος να συνεχίσει τη δράση και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό και ίσως πρωτοφανές χτύπημα.


Βέβαια είναι η σύλληψη Μαζιώτη που οδήγησε σε λάθη τα οποία έφεραν την αντιτρομοκρατική στο κατώφλι των τρομοκρατών όμως και πάλι όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες έχουν δομές που μπορούν να τους εξασφαλίσουν μεγάλα περιθώρια κινήσεων.

Ο άνδρας πάντως αν και παρέδωσε τα κλειδιά του γκαράζ και έκανε προσπάθεια να σβήσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα δείχνοντας ότι έχει κάποια εμπειρία, ταυτόχρονα βρέθηκε να έχει πάνω του πληθώρα πληροφοριών που κανείς τρομοκράτης που σέβεται τον εαυτό του δεν θα είχε μαζί του για να τις παραδώσει στην αντιτρομοκρατική σε περίπτωση σύλληψής του.

Κατάφερε για χρόνια ίσως να μείνει μακρυά απ' την τσιμπίδα της αντιτρομοκρατικής όμως πολύ εύκολα έπεσε σε μια παγίδα που του στήθηκε. Ταυτόχρονα δεν φαίνεται να είχε κάλυψη, πήγε δηλαδή σε ένα ραντεβού με έναν άγνωστο (αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά η αντιτρομοκρατική) μόνος.

Στηριζόταν στο γεγονός ότι ήταν “καθαρός”; Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του; Ήταν απλά δείγμα απειρίας; 
Όλα αυτά είναι ερωτήματα που καλούνται τώρα να απαντήσουν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής που αναζητούν πρώτα απ' όλα την ταυτότητά του. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι μιλάει Ιταλικά και έτσι γίνονται προσπάθειες για εντοπισμό της ταυτότητάς του και μέσω ξένων υπηρεσιών.

Όπως και να 'χει πάντως πρόκειται για μια σημαντική σύλληψη καθώς παρά τη σύλληψη Μαζιώτη είναι δεδομένο ότι με την Πόλα Ρούπα εκτός φυλακής ένας απ' τους δυο βασικούς πυλώνες του Επαναστατικού Αγώνα είναι λειτουργικός. Όπως απέδειξαν μάλιστα τα ευρήματα των αστυνομικών δεν είναι απλά λειτουργικός αλλά και διατεθειμένος να κάνει χτυπήματα αιματηρά.