Latest News

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Χειροπέδες στον απατεώνα που άρπαξε 24.000 ευρώ από τη μητέρα του Μάκη Βορίδη


Απατεώνας άρπαξε 24.000 ευρώ από την μητέρα του Μάκη Βορίδη -Η επεισοδιακή του σύλληψη Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ο 32χρονος Ρομά από το Μενίδι που είχε εξαπατήσει και τη μητέρα του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων....
της περιοχής.  


Όπως αποδείχθηκε κατά την προανάκριση ο 32χρονος, ο οποίος έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από καταδίωξη, μαζί με την... ομάδα του, εδώ και ενάμιση χρόνο, κινούμενοι με αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής εντόπιζαν ηλικιωμένους και, αφού συνέλεγαν πληροφορίες για εκείνους, την οικονομική κατάσταση στενών συγγενικών τους προσώπων, αλλά και τυχόν οφειλές προς δημόσιες υπηρεσίες ή τρίτους, τους πλησίαζαν και τους έπειθαν να τους δώσουν χρήματα, προκειμένου να τακτοποιήσουν την οφειλή.
Μάλιστα,  σύμφωνα με το bloko.gr,σε ορισμένες περιπτώσεις οι δράστες έβαζαν τους ηλικιωμένους στα οχήματά τους και τους μετέφεραν στο πιο κοντινό τραπεζικό υποκατάστημα για να κάνουν την ανάληψη, ή τους πήγαιναν στα σπίτια τους και με χρήση βίας τους αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα.
Ενα από τα θύματά τους ήταν και η μητέρα του υπουργού Υγείας, τον Αύγουστο του 2013, όταν κατάφερε να της πάρει 24.000 ευρώ .

Ο 32χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο Μενίδι και ύστερα από καταδίωξη, και αφού εμβόλισε δυο περιπολικά, έπεσε στα χέρια τους. Εναντίον του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για ληστεία, απάτη, κλοπή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.