Latest News

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Gmail: Διέρρευσαν 5 εκατ. κωδικοί πρόσβασης στο Διαδίκτυο


Λίγες ημέρες μετά τον παγκόσμιο σάλο με τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών διάσημων ηθοποιών και μοντέλων στο Διαδίκτυο, νέα αναστάτωση αλλά σε πολύ περισσότερους χρήστες προκαλεί η διαρροή κωδικών πρόσβασης σε λογαριασμούς...
του Gmail.
Περίπου πέντε εκατ. ονόματα χρήση και κωδικοί πρόσβασης δημοσιευθήκαν στο ικό φόρουμbtcsec.com με θέμα το νόμισμα Bitcoin.
Συγκεκριμένα 4.929.090 λογαριασμοί του Gmail, στην πλειονότητά τους αγγλικιοί, ισπανικοί και ρωσικοί, διέρρευσαν στην ηλεκτρονική σελίδα, ενώ στη συνέχεια αποσύρθηκαν και παρέμειναν μόνο τα ονόματα χρηστών.
Ωστόσο, η Google υποστηρίζει πως οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς είναι ανενεργοί, αν και σύμφωνα με δημοσιεύματα το 60% εξ αυτών είναι ακόμα εν ισχύ.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Google που προχώρησε σε δηλώσει σε ενημερωτική ιστοσελίδα, οι πληροφορίες που διέρρευσαν ενδέχεται να εκπλάπησαν από χάκερς τα προηγούμενα χρόνια, ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι σαφής ο ακριβής αριθμός των εν ισχύ λογαριασμών που έχουν «χτυπηθεί».
Τόνισε, δε, πως η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία και συμβούλευσε τους χρήστες να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης ανεξαρτήτως από τη διαρροή.
Επιπλέον, συνέστησε τους χρήστες να επαληθεύσουν τα στοιχεία τους μέσω δύο βημάτων, πληκτρολογώντας έναν κωδικό που θα τους σταλεί στο κινητό τηλέφωνό τους από την Google.