Latest News

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΝΕΡΙΤ αποκλείστηκε από την Eurovision!


Η ΕBU ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον από τη στιγμή που η ΝΕΡΙΤ, δεν έχει γίνει μέλος...
της EBU.


Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision γιατί η ΝΕΡΙΤ δεν είναι μέλος της EBU αναφέρει δημοσίευμα των oikotimes.com.

Με ανακοίνωση της στο site oikotimes, η ΕBU ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον από την στιγμή που η ΝΕΡΙΤ δεν έχει γίνει μέλος της EBU.

Το 2014 η χώρα μας μπόρεσε να λάβει μέρος κατά εξαίρεση αλλά η EBU δεν έχει την πρόθεση να αποδεχτεί κάτι τέτοιο για τον διαγωνισμό του 2015.
Όπως αναφέρει το άρθρο του Oikotimes το καλοκαίρι του 2014 η ΝΕΡΙΤ έδειξε ενδιαφέρον να συμμετάσχει στη Eurovision 2015 η EBU, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2015, ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός πρέπει να είναι ένα μέλος της EBU. Η αίτηση της ΝΕΡΙΤ εκκρεμεί λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. "

Η προθεσμία για την επιβεβαίωση της συμμετοχής είναι η 15η Σεπτεμβρίου με δικαίωμα απόσυρσης την 10η Οκτωβρίου, άρα φαίνεται ότι οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά την ΝΕΡΙΤ.