Latest News

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η τέχνη του πολέμου και το θέατρο του παραλόγου...

Όταν βαφτίζεις επίθεση μια προσωπική άποψη ή αν θέλεις ένα αιχμηρό σχόλιο, τότε μάλλον δεν γνωρίζεις την τέχνη... 
 του πολέμου.
Το θέατρο του παραλόγου είναι πως δεν εξαπολύθηκε καμία επίθεση σε κανέναν. Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά και ούτε έχουμε προηγούμενα μαζί του. Απλά δεν θεωρούμε πως είναι ο πλέον κατάλληλος και πολύ περισσότερο αναντικατάστατος για μια θέση που διορίστηκε με διάτρητες διαδικασίες. Την στιγμή, μάλιστα, που ακόμα και οι αυτόκλητοι συνήγοροί του παραδέχονται πως δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα, όπως "για παράδειγμα το έλλειμμα εμπειρίας στην οικονομική διαχείριση ενός μεγάλου Θεάτρου". 
(Αλήθεια αυτό το προσόν δεν έπρεπε να είναι βασικό κριτήριο για την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή;) 
Ο τελευταίος ίσως θα έπρεπε να έχει δώσει ένα πλήρη οικονομικό απολογισμό για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Θεάτρου. Γιατί μιλάμε για δημοτικό χρήμα και οφείλουν να γνωρίζουν οι Πειραιώτες που πήγε ακόμα και το τελευταίο ευρώ. Αντί αυτού προκαλεί με το βγαίνει δημόσια και να ζητάει να του δώσουν σχεδόν τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με πέρσι (1.800.000 ευρώ!),  αλλά και να προτείνει να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού την χρηματοδότηση του Θεάτρου!  
Δηλαδή, αν έβγαινε λίγο πριν αποχωρήσει ο πρώην δήμαρχος και έλεγε ότι προτείνει να δοθεί ο Δήμος στο υπουργείο για να έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τι θα έπρεπε να πούμε; Μπράβο, για τη φοβερή ιδέα, αφού το Δημαρχείο δεν θα φύγει από την πόλη; 
Η κριτική σε όσα λέει δημόσια ο ίδιος είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφύγει λόγω της ιδιότητάς του. Όταν θα πάει σπίτι του δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς μαζί του, όπως συνέβαινε και πριν διοριστεί στη συγκεκριμένη θέση. 
Σε κάθε περίπτωση, για να πούμε την άποψή μας, δεν χρειάζεται να πάρουμε την άδεια από τρίτους άσχετους ανθρώπους που εμφανίζονται ως αυτόκλητοι ή μη υπερασπιστές του. (Γιατί άραγε;)

@Αν πρόκειται να επιτεθούμε σε κάποιον θα τον προειδοποιήσουμε και σίγουρα θα ξέρει και τον λόγο. 
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο...