Latest News

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Κοντσίτα, το αγόρι με το μούσι πάει ... Ευρωβουλή!

Η Κοντσίτα πάει ... Ευρωβουλή!Πανηγύρι αλά Eurovision θα στηθεί μπροστά στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου για μια εμφάνιση της Κοντσίτα στις...
8 Οκτωβρίου. 
Η εκκεντρική τρανσέξουαλ δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία της πρόσκλησης που της απηύθυνε η εκ των αντιπροέδρων του Σώματος Ούλρικ Λούνατσεκ και ευρωβουλευτές από πέντε διαφορετικές πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής. 
Αφορμή γι' αυτήν την εμφάνιση είναι,καμπάνια εναντίον των διακρίσεων. Ηδη μάλιστα είναι έτοιμη η αφίσα για την εκδήλωση, που θα διαρκέσει μία ώρα και θα γίνει στη 1.00 μετά το μεσημέρι, παράλληλα με τη σύγκληση της συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Αυστριακή ευρωβουλευτής, που είναι δηλωμένη λεσβία και έχει στο ενεργητικό της έντονη δράση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, δήλωσε ότι η ευρύτητα πνεύματος που οδήγησε τους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν την Κοντσίτα στη Eurovision πρέπει να μεταφραστεί στη δημιουργία μιας κοινωνίας με νομικό πλαίσιο, το οποίο θα επιτρέπει στον καθέναν να ζει και να αγαπά χωρίς φόβο.

«Μια πρόσκληση σαν αυτή είναι προφανώς μεγάλη τιμή, όταν συνδυάζει την αγάπη, τον σεβασμό και την ανοχή. Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου κινήματος, το οποίο πρέπει να προωθηθεί από τους Ευρωπαίους πολίτες και από τους πολιτικούς» σχολίασε από την πλευρά της η Κοντσίτα.

Είναι ωστόσο σημαντικό να σημειωθεί ότι τον ενθουσιασμό της Αυστριακής ευρωβουλευτού δεν συμμερίζονται όλοι. Κάποιοι μίλησαν μέσω του twitter για «παρακμή της Ευρώπης».