Latest News

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μήπως χάθηκε η μπάλα στο Δήμο Πειραιά

Μάλλον δεν έγινε κανείς σοφότερος μετά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση – συγκέντρωση που πραγματοποίησαν τα πέντε Σωματεία – Σύλλογοι στο...
δήμο Πειραιά.

Η συνέλευση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Το κλίμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φορτισμένο, ενώ δεν έλειψαν οι κλακαδόροι, αλλά και οι προσωπικές επιθέσεις σε όσους είχαν διαφορετικές απόψεις κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι περίμεναν εδώ και μέρες ν' ακούσουν τις προθέσεις του νέου δημάρχου για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από Ορισμένου χρόνου σε Αορίστου.

Μιλώντας ο Γιάννης Μώραλης επανέλαβε, όπως και ο προκάτοχός του, ότι δεν θέλει να απολυθούν εργαζόμενοι από το Δήμο, επισημαίνοντας την ανάγκη που υπάρχει σε προσωπικό. Απλά περιορίστηκε να υποσχεθεί πως θα επικαιροποιήσει την απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου Πειραιά για αναστολή της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 4250/2014 που αφορούν την αξιολόγηση των εργαζομένων. 

Ωστόσο απέφυγε να πάρει θέση για το θέμα του επανελέγχου που "καίει" τους δημοτικούς υπαλλήλους. Ο ίδιος ανέφερε πως θα τοποθετηθεί για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων, αφού έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Κατά τα λοιπά, ο δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά  και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Θοδωρή Δρίτσα από το «Λιμάνι της Αγωνίας» και την Ελπίδα Παντελάκη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι οποίοι παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση. 

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε πάντως η στάση μελών της ηγεσίας της διορισμένης από το πρωτοδικείο διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά που προσπάθησαν να τους αφαιρέσουν το λόγο προφανώς γιατί δεν συμμερίζονταν τις θέσεις τους... 

@ Με λίγα λόγια, ο δήμαρχος πέταξε την μπάλα έξω για καθυστέρηση, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν χάσει τελείως το τόπι, πατριώτη...