Latest News

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τις διαγραφές των "αιώνιων" φοιτητών

Υπερψηφίστηκε η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τους αιώνιους φοιτητές, σύμφωνα με την οποία θα εξαιρούνται της απώλειας της φοιτητικής ιδιότητας όσοι...

είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα δυο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη ή υπέβαλλαν την σχετική δήλωση μαθημάτων. 
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που εισήχθησαν πριν το 2003 σε ΑΕΙ (για 4 χρόνια σπουδών), πριν το 2001 (για πέντε χρόνια σπουδών) και πρίν το 1999 (για έξι χρόνια σπουδών), να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους μέχρι την 30.4.2015.


Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν πως «είναι το τελευταίο που μπορούσαμε να κάνουμε για αυτούς που όντως βρίσκονταν κοντά στη συμπλήρωση των σπουδών τους και έχουν δείξει πως θέλουν να πάρουν πτυχίο. Για τους υπόλοιπους θα εφαρμοστεί κανονικά ο νόμος και θα διαγραφούν. Και αυτό δεν μπορεί πλέον να αλλάξει».

Να σημειωθεί όσοι φοιτητές οφείλουν μόνο διπλωματική ή πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ ή συμμετείχαν σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014, ή απλώς είχαν υποβάλλει δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις, δικαιούνται να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα στις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου 2014 και του Φεβρουαρίου 2015.