Latest News

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πολίτης

Έφυγε από την  ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης ΠολίτηςΟ δημοσιογράφος Δημήτρης Πολίτης δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε από τη ζωή, ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε με...
τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Πολίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Αφού αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από το Πρακτορείο Ξένου Τύπου καθώς μιλούσε αγγλικά και γαλλικά. Στη συνέχεια, από το 1967 έως το 1986, εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΞΠΡΕΣ» και «ΒΡΑΔΥΝΗ», καλύπτοντας το οικονομικό ρεπορτάζ. Παράλληλα, υπήρξε από τους πρώτους κεντρικούς παρουσιαστές του δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης. Από το 1979 έως το 1986 διετέλεσε Διευθυντής Ειδήσεων του Α’ Προγράμματος της ΕΡΑ, ενώ με την έλευση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης διετέλεσε αρχισυντάκτης τόσο του ραδιοφώνου όσο και της τηλεόρασης του «ΑΝΤΕΝΝΑ».


Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του πορεία ο Δημήτρης Πολίτης ανέπτυξε και πλούσια συνδικαλιστική δράση. Για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος και στη συνέχεια Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, ενώ το 1999 εκλέχθηκε Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.


Ο Δημήτρης Πολίτης διέγραψε μια λαμπρή δημοσιογραφική σταδιοδρομία. Ήταν ευπρεπής, διακριτικός και, πάνω απ’ όλα, καλός συνάδελφος. Παρέμεινε πάντοτε πιστός στις αρχές και τα πιστεύω του. Υπήρξε δάσκαλος για πολλούς νεώτερους δημοσιογράφους και όλοι όσοι τον γνώρισαν θα θυμούνται πάντα την ευγένεια και τη γενναιοδωρία του.


Η κηδεία του έγινε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου, ενώ επιθυμία της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στη μνήμη του.