Latest News

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τα δάκρυα του Οσκαρ Πιστόριους για τη Ρίβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, και αθώος για την εσκεμμένη δολοφονία της 29χρονης 
συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, κρίθηκε πριν λίγο ο Όσκαρ Πιστόριους, με τη δικαστή να κάνει λόγο για περιστασιακά στοιχεία ενοχής εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ο 27χρονος αντιμετωπίζει πλέον ποινή κάθειρξης έως 15 ετών. H ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί σε επόμενη φάση, ενώ μένει να διευκρινιστεί αν έως τότε θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Αν και η δικαστής περιέγραψε τον αθλητή ως "πολύ κακό" και γεμάτο "υπεκφυγές" μάρτυρα, πρόσθεσε ότι το αστέρι του στίβου δεν είναι κατ 'ανάγκην ένοχος στην υπόθεση. 

Η δικαστής απάλλαξε τον Πιστόριους αναφέροντας ότι πυροβόλησε το μοντέλο πιστεύοντας εσφαλμένα ότι ένας εισβολέας κρυβόταν στο μπάνιο του πολυτελούς σπιτιού του στην Πρετόρια. 

Ενόσω η δικαστής διάβαζε την ετυμηγορία της, ο Πιστόριους, ο οποίος αντιμετώπιζε τουλάχιστον 25 χρόνια πίσω από τα κάγκελα με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, ξέσπασε σε κλάματα στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης έφτασε το πρωί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πρετόρια για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη δολοφονία της συντρόφου του στις 14 Φεβρουαρίου 2013.