Latest News

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Γενική συνέλευση εργαζομένων του Δήμου Πειραιά - Τι απαντήσεις περιμένουν από το Γιάννη Μώραλη


Έκτακτη γενική συνέλευση - συγκέντρωση πραγματοποιούν αύριο στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά οι εργαζόμενοι του...



Δήμου Πειραιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γενική συνέλευση έχει κληθεί και αναμένεται να παραβρεθεί -εκτός απροόπτου πάντα- ο νέος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.
Η παρουσία του δημάρχου έχει ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους που φαίνεται πως περιμένουν κάποιες απαντήσεις για τα καυτά θέματα του κλάδου.
"Μετά την λεπτομερή ενημέρωση που υπήρξε στη συνάντηση των μελών των Δ.Σ του Δήμου από τον συνάδελφο Βασίλη Γκιτάκο μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Ε.Δ.Π. αποφασίστηκε ομόφωνα η οργάνωση και πραγματοποίηση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έκτακτης γενικής συνέλευσης – συγκέντρωσης όλων των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά προκειμένου από κοινού να ενημερωθούν για τον κανιβαλισμό που επιφέρει ο νόμος της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου μετατροπής των συμβάσεων και που θα οδηγήσουν σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την διάλυση των υπηρεσιών της. 
Αυτό σημειώνεται μεταξύ άλλων  στην ανακοίνωση -κάλεσμα  συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων που υπογράφουν ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ», ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά.
  
"Οι διοικήσεις δε των Δ.Σ. όλων των Σωματείων προκάλεσαν και συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Μόραλη και τον νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμο μας κ. Ταταρόπουλο όπου αφού εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα τους ζήτησαν να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων και να εκδώσουν πολιτική απόφαση αντίθεσης ως προς το νόμο 4250/2014 και τις επιπτώσεις που θα έχουν οι εργαζόμενοι οι υπηρεσίες του δήμου και οι δημότες από την εφαρμογή του. Παρά την δέσμευση του δημάρχου ότι θα μας απαντούσε σε μία ημέρα, καμία απάντηση δεν έλαβαν τα μέλη των Δ.Σ των Σωματείων μέχρι και σήμερα. Απάντηση όμως η οποία πιστεύουμε ότι θα λάβουμε τη Δευτέρα αφού η δημοτική αρχή θα παρευρίσκεται στην Γενική Συνέλευση – Συγκέντρωση".

@ Αυτό με την απάντηση που δεν έλαβαν οι εργαζόμενοι, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως αιχμή για τη νέα δημοτική αρχή, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μας...