Latest News

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Γιώργος Δαβάκης: Ένας "Σερίφης" στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

O  γνωστός "Σερίφης", όπως τον αποκαλούσαν από τη θητεία του ως αντιδημάρχου στην πάλε ποτέ Δημοτική Αστυνομία, Γιώργος Δαβάκης είναι από χθες ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου...

του Πειραιά.

Η πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη για τον πρόεδρο του Δ.Σ.. Άλλωστε, στο συνδυασμό της πλειοψηφίας δεν είναι πολλοί όσοι έχουν την εμπειρία, αλλά και τις γνώσεις που απαιτείται για τη θέση του προέδρου.

Ο Γιώργος Δαβάκης είναι δικηγόρος, αντιπτέραρχος ε.α και έχει πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση.  Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 και του 2006 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου Πειραιά Χ. Αγραπίδη Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 επανεκλέγεται για τρίτη τετραετία Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου. Στις εκλογές του 2014 επανεκλέγεται στην 29η θέση με το συνδυασμό Πειραιάς Νικητής του Γιάννη Μώραλη.
Από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι 31/12/2006, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πειραιά συγχρόνως, για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Προσωπικού, Έκδοσης Αδειών και Ελέγχου Καταστημάτων, Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, καθώς και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κινηματογράφων, Θεάτρων και Κέντρων Διασκέδασης Πειραιά και του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Πειραιά. Διετέλεσε παράλληλα με τα πιο πάνω, επί διετία, Αντιδήμαρχος και για θέματα Διεθνών Σχέσεων, Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Οργανισμού Πειραιά και Αντιπρόεδρος των Γ1 καιΓ2 ΚΑΠΗ Νέου Φαλήρου. Διετέλεσε επίσης την περίοδο 2003-2005 Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμων Πειραιά (ΑΝΔΗΠ) (ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΝΙΚΑΙΑ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΡΑΜΑ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ). Τον Απρίλιο του 2007 εκλέγεται από εκπροσώπους 122 Δήμων και Κοινοτήτων της Αττικής, και διετέλεσε μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

@ Καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του "Σερίφη" που έχει όλα τα προσόντα να είναι ένας καλός πρόεδρος του Δ.Σ., αλλά αυτό μένει να το δούμε στην πράξη...