Latest News

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας Κόκκαλης για την ανάπτυξη του Πειραιά (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Γνωστός επιχειρηματίας και παράγοντας του αθλητισμού Πέτρος Κόκκαλης φαίνεται ότι θα ασχοληθεί ενεργά με τον...


Δήμο Πειραιά. 

Μετά τον συντονισμό της ομάδας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας 2015, ανέλαβε και  εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και του ανατίθεται η εποπτεία και ο συντονισμός του Τμήματος Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

Ο εκλεγμένος  δημοτικός σύμβουλος με 3.585 σταυρούς 
στη δεύτερη θέση - πίσω από τον Ευάγγελο Μ. Μαρινάκη- αναλαμβάνει το νέο τομέα για την ανάπτυξη της πόλης που φαίνεται να είναι από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη. 


Ποιος είναι

Ο Πέτρος Κόκκαλης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αλλά ας πούμε και λίγα λόγια, όπως κάναμε και με τα υπόλοιπα μέλη της νέας διοίκησης του Δήμου Πειραιά. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και της Σοφίας Σκούρα. Από την πλευρά του πατέρα του είναι εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη, γιατρού και υπουργού στην κυβέρνηση βουνού ενώ από την πλευρά της μητέρας του είναι εγγονός του Σπύρου Σκούρα, ιδιοκτήτη της "Σκούρας Φιλμ" και πρώην προέδρου της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως. Ο προ-πάππους του, Θανάσης Σκούρας, ήταν αδερφός των ιδρυτών της 20th Century Fox. Σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο Hampshire και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην δημόσια διοίκηση στο Χάρβαρντ J.F.K. School of Government. Το 1994 τοποθετήθηκε διευθυντής Marketing στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και το 1996 γενικός διευθυντής της εταιρείας. Αργότερα αναβαθμίστηκε στην θέση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, θέση όμως από την οποία παραιτήθηκε το 2008. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου παραιτήθηκε και από την προεδρία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί δύο μήνες πριν. Την περίοδο 2000 - 2001 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. Επίσης είναι μέλος του δ.σ. της Intralot, αντιπρόεδρος στο ίδρυμα Κόκκαλη ενώ έχει χρηματίσει και μέλος του συμβουλευτικού ιδρύματος της UEFA. Το 2006 εξελέγη πρώτος πρόεδρος της Super League Ελλάδος. 

Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, εκείνο που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι έχει ανακηρυχθεί «Άρχων Λαοσυντάκτης του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως!

@ Λέτε ένας Κόκκαλης να φέρει την ανάπτυξη στον Πειραιά; Για να δούμε...