Latest News

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Το «Πλοίο της Ειρήνης» έρχεται ξανά στον Πειραιά - Φόρος τιμής θα αποτίσουν στον Παύλο Φύσσα

Στον Πειραιά αύριο το «πλοίο της Ειρήνης»Στο λιμάνι του Πειραιά φτάνει την Κυριακή το Πλοίο της Ειρήνης, το οποίο κάνει τον γύρο της γης για έναν κόσμο ειρήνης, χωρίς...

πυρηνικά όπλα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και σύμβουλοι της Π.Ε. Πειραιά θα συμμετάσχουν, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στην υποδοχή του «Πλοίου της Ειρήνης» (Peace Boat), που πραγματοποιεί τον γύρο της Γης για έναν κόσμο ειρήνης χωρίς πυρηνικά όπλα, και επισκέπτεται ξανά το λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από την Μάλτα.
Το «Πλοίο της Ειρήνης» θα καταπλεύσει, στις 10 το πρωί, στον χώρο των διεθνών αφίξεων του λιμανιού του Πειραιά (πύλη Ε11), όπου θα γίνει τελετή υποδοχής.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία ακτιβιστών μαζί με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενοτητας Πειραιά και φιλειρηνικών οργανώσεων θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα στον τόπο της δολοφονίας του, στο Κερατσίνι.
Το Πλοίο της Ειρήνης, στο οποίο βρίσκονται 1.000 ακτιβιστές από την Ιαπωνία και άλλες χώρες, ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου 2014, από την Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.
Μεταξύ των επιβατών είναι και κάτοικοι της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, καθώς και ακτιβιστές της διεθνούς εκστρατείας για την υπεράσπιση του άρθρου 9 του Συντάγματος της Ιαπωνίας, δηλαδή του άρθρου που επέβαλαν οι νικήτριες δυνάμεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που προβλέπει την αποστρατιωτικοποίηση της Ιαπωνίας.
Από τον Πειραιά, θα επιβιβαστούν 8 νέοι και νέες από την Κύπρο, 4 Ελληνοκύπριοι και 4 Τουρκοκύπριοι, ύστερα από πρόταση της πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014», ώστε το μήνυμα της συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μεταφερθεί στην καρδιά της Τουρκίας καθώς επόμενος σταθμός του πλοίου είναι η Κωνσταντινούπολη.
Το πρώτο ταξίδι του Πλοίου της Ειρήνης οργανώθηκε το 1983 από ομάδα Ιαπώνων πανεπιστημιακών φοιτητών, ως αντίδραση στις προσπάθειες των κυβερνήσεων της Ιαπωνίας για την αποσιώπηση του ρόλου της μεγάλης αυτής χώρας ως επιτιθέμενης δύναμης στο παρελθόν στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Είχαν γίνει τότε επισκέψεις σε γειτονικές χώρες της Ιαπωνίας με στόχο την καταδίκη των πολέμων του παρελθόντος και την προώθηση της κατανόησης και της συμφιλίωσης ανάμεσα στους λαούς.