Latest News

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Όλα όσα έγιναν στην ορκωμοσία του δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη στον Πόρο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

IMGP7597
Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, του επικεφαλής της μειοψηφίας Σπύρου Σπυρίδωνα και των υπολοίπων 16 Δημοτικών Συμβούλων που θα θητεύσουν τα επόμενα πέντε χρόνια στο...
Δήμο Πόρου.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 30 Αυγούστουστην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Καραμάνου, μπροστά στα σκαλιά του Δημαρχείου.
IMGP7682
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και γιορταστικό. Εκτός από το πλήθος κόσμου, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Τάκης Χατζηπέρος, απερχόμενος Δήμαρχος Πόρου κ. Δημήτρης Στρατηγός  ο νέος Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Κώστας Καραγιάννης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Γιάννης Σαμπάνης, ο τέως Υφυπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Καλός, ο απερχόμενος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πόρου κ. Δημήτρης Πάνου και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης.
IMGP7595
Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Στρατηγός ευχαρίστησε το Λαό του Πόρου, τους συνεργάτες του – αιρετούς και μη –  και τους υπαλλήλους του Δήμου, όλα αυτά τα χρόνια.
Ευχήθηκε στον νέο δήμαρχο, καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του. Εποικοδομητική θητεία και συνεργασία με τους συμβούλους και τους εργαζόμενους του Δήμου.
IMGP7658
«Σε εσάς κ. Δήμαρχε και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, τη νέα Δημοτική Αρχή,  σας παραδίδω το Δήμο, με την ευχή να κάνετε το καλύτερο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Σε μια δύσκολη, οικονομικά συγκυρία, καλείστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα, να βρείτε λύσεις, να έχετε οράματα και να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Καλή επιτυχία στο έργο σας» δήλωσε ο κ. Στρατηγός.
IMGP7652
Ακολούθως πήρε  το λόγο ο νέος Δήμαρχος Πόρου κ. Δημητριάδης, ο οποίος είπε αστειευόμενος «Τα μικρόφωνα έχουν συνηθίσει να είναι ψηλά σε αυτό το βάθρο, να δούμε αν θα σταθούν πιο χαμηλά».
IMGP7589
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη σημερινή διαδικασία. Νιώθουμε τιμή και περηφάνια για τα καθήκοντα που αναλαμβάνουμε, για τον Πόρο μας» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.
«Μας διακατέχει και ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης, για τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε από αύριο» συνέχισε.
Ο νέος Δήμαρχος Πόρου, ευχαρίστησε το Δημήτρη Στρατηγό τόσο για τα καλά του λόγια, όσο και την άψογη συνεργασία που είχαν τους τελευταίους μήνες μετά τις εκλογές, όπου μαζί προετοίμασαν το έδαφος για τη παράδοση της Δημοτικής Αρχής, ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει και για τους τσακωμούς και τις διαφωνίες που είχαν αυτά τα χρόνια «και αυτές καλές είναι, δείχνουνε και υγιή κατάσταση καθώς η μεταξύ μας σχέση ήταν καθαρή, παρά τις συγκρούσεις και κόντρες που είχαμε σε όλη τη θητεία» είπε χαρακτηριστικά..
IMGP7683
Ο νέος Δήμαρχος Πόρου, στην ομιλία του, έδωσε το στίγμα των πρώτων ημερών της θητείας του «Η συγκυρία η σημερινή, είναι πολύ ιδιαίτερη για τον τόπο και τον Δήμο, γιατί δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή προσώπων στη διοίκηση του Δήμου, αλλά πρόκειται για μια πολιτική αλλαγή, η οποία είναι ριζική. Είναι μια αλλαγή που αποφάσισε ο λαός του Πόρου.
Ο λαός του Πόρου μας έχει καλέσει να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Μας έχει καλέσει να αλλάξουμε και το μοντέλο διοίκησης και αυτό θα το δείτε να αλλάζει από την πρώτη μέρα. Οι σύμβουλοι της παράταξης μου, θα αναλάβουν καθήκοντα και αρμοδιότητες, όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά. Ο καθένας να αναλάβει από κάποιον τομέα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε.
IMGP7673
Θα δείτε κατευθείαν να γίνονται μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι επιβεβλημένες, τις ζητάει ο κόσμος, και βεβαίως το εκλογικό αποτέλεσμα τις νομιμοποιεί και τις καθιστά υποχρεωτικές για εμάς.
Θα δείτε μια αλλαγή στην καθημερινότητα η οποία θα γίνει αντιληπτή από την πρώτη στιγμή, και θα δείτε να δρομολογούνται οι λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα, οι οποίες δεν θα γίνουν ορατές από την πρώτη στιγμή, γιατί χρειάζεται χρόνος για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα και χρειάζεται υπομονή από εσάς και να δείξετε εμπιστοσύνη σε εμάς.
Θα χρειαστούμε χρόνο, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.
IMGP7653
Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας ο νέος Δήμαρχος ανέφερε τα παρακάτω «Οι διαχωριστικές γραμμές που υπήρχαν πριν τις εκλογές, θεωρώ πως σήμερα έχουν φύγει. Εμείς δεν τις βλέπουμε και θέλω να πιστεύω, ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Έχουμε μπροστά μας πέντε χρόνια με καθαρή εντολή να κάνουμε δουλειά και εποικοδομητική θα είναι η βοήθεια και της αντιπολίτευσης.
IMGP7709
Θα δεχτούμε και επιζητούμε κάθε κρητική από την αντιπολίτευση, η οποία θα μας υποδεικνύει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας. Δεν θα δεχτούμε κριτική που θα μας υποδεικνύει να μην εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας, ούτε θα δεχτούμε πρωτοβουλίες που θα παρακάμπτουν τον ρόλο μας και την αδιαφιλονίκητη εντολή που έχουμε από τον λαό του Πόρου.
Οφείλω να πω ότι δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο γιατί εκτιμώ τον επικεφαλής της μειοψηφίας. Εκτιμώ το πολιτικό του κριτήριο και την εμπειρία του και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει στην κατεύθυνση που μόλις εξήγησα».
Κλείνοντας ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γυναικών «Ποριώτισσα» για το κέρασμα και υποσχέθηκε πως μέσα στο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί μια μουσική εκδήλωση προκειμένου να γιορτάσουν οι ποριώτες την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής.
Το κείμενο και οι φωτογραφίες από το porosnews.gr

@Καλή επιτυχία στο νέο Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη...