Latest News

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μπλόκο στα σχέδια για τα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα- Ποιοι κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ

Μπλόκο στα σχέδια για τα Λιπάσματα επιχειρούν να βάλουν πενήντα πολίτες από το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα απ' όλο το πολιτικό-αυτοδιοικητικό φάσμα, καταθέτοντας προσφυγή  στο Συμβούλιο της Επικρατείας πριν...
λίγες μέρες. 
Η προσφυγή αφορά τόσο τις αποφάσεις Μανιάτη για την περιοχή των Λιπασμάτων (αύξηση συντελεστή δόμησης από 0,4 σε 0,6, μετατροπή της περιοχής σε Ζώνη Ελεγχόμενης Διάταξης με πρόβλεψη Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών λειτουργιών κ.α.), αλλά και το πρόσφατα ψηφισθέν χωροταξικό με το οποίο υπάρχουν μια σειρά αρνητικές προβλέψεις για την περιοχή του Κερατσινίου.
 Σημειώνεται απλά ότι με το Χωροταξικό ψήφισε και αποδέχτηκε η πλειοψηφία του απελθόντος Δημοτικού Συμβουλίου. Για την ακρίβεια το ψήφισαν όλοι πλην των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, του Ζαχαρία Ζούπη και της Χρύσας Μυργιαλή. 

Όπως σημειώνουν, προς το παρόν παραμένουμε σ' αυτή την σημαντική πρωτοβουλία πολιτών που εκπέμπει ένα μήνυμα ελπίδας απέναντι στις αρνητικές για την περιοχή εξελίξεις (αποφάσεις Μανιάτη, Χωροταξικό, ολοένα και αυξανόμενες οχλούσες δραστηριότητες απλό πλευράς Μελισσανίδη κ.α.). Αξίζει να αναφέρουμε ορισμένα ονόματα από τους υπογράφοντες, για να φανεί και το εύρος των δυνάμεων που συμμετέχουν σ΄αυτην την κίνηση:

Νίκος Μπεάζογλου, Γιώργος Τσιρίδης, Ζούπης Ζαχαρίας, Εύη Καρακώστα, Μάνος Γλαμπεδάκης, Θανάσης Καλογιαντσίδης, Λάκης Ιγνατιάδης, Νίκος Μαρτάκης, Χρήστος Σγαρδέλης, Μαρία Αργυροπούλου, Μαρία Μαρκάκη, Μαρία Χαϊκάλη, Μανώλης Βαρβαντάκης, Μαρία Ηλιοπούλου.