Latest News

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Στις έξι μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το...
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 24% έναντι 18% της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 15 Σεπτέμβρηγια λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. 
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ, στην τέταρτη θέση «ισοβαθμούν» ΕΛΙΑ, Ποτάμι και ΚΚΕ με 5,5%. Η ΔΗΜΑΡ καταποντίζεται καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 1%, ενώ αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (21%), αλλά και των πολιτών που απαντούν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα (10%).
Αναλυτικά:
  • ΣΥΡΙΖΑ 24%
  • ΝΔ 18%
  • Χρυσή Αυγή 6,5%
  • Ελιά 5,5%
  • ΚΚΕ 5,5%
  • Ποτάμι 5,5%
  • ΔΗΜΑΡ 1%
  • Αλλο 10%
  • ΔΞ/ΔΑ 21%
Προβάδισμα Τσίπρα έναντι Σαμαρά -Πιο δημοφιλής ο Θεοδωράκης
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως συγκεντρώνει για πρώτη φορά μεγαλύτερο ποσοστό από τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, πιο δημοφιλής αναδεικνύεται ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αίσθηση προκαλεί η «βύθιση» της δημοφιλίας του Φώτη Κουβέλη, ενώ, σε χαμηλά ποσοστά κινείται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Πράσινο = θετική Σκούρο πράσινο = πολύ θετική Πορτοκαλί = αρνητική Κόκκινο = πολύ αρνητική
Δυσπιστία για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Παρά το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει πιο υψηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν πείθει τους πολίτες για την κυβερνητική προοπτική.
Σε ερώτηση για το αν μπορεί να κυβερνήσει αποτελεσματικά ένα 59% λέει «διαφωνώ» ή «διαφωνών απολύτως»
Αναλυτικά:

σκούρο πράσινο = συμφωνώ απολύτως πράσινο = συμφωνώ γκρι = ούτε συμφωνώ/ ούτε διαφωνώ κόκκινο σκούρο = διαφωνώ κόκκινο = διαφωνώ απολύτως
Ανατροπή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
Οι πολίτες, πάντως, σε ποσοστό 54% προκρίνουν το σενάριο διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης βουλευτικών εκλογών και στη συνέχεια να εκλέξει το νέο Κοινοβούλιο τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Δεν είπε τίποτα καινούργιο ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ»
Αρνητική είναι και η άποψη των πολιτών για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς, σε ποσοστό 52% εκτιμούν ότι δεν είπε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση στη χώρα θα χειροτερέψει.
Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να βοηθήσει
Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς, η έρευνα καταγράφει πως οι πολίτες σε ποσοστό 64% εκτιμούν ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση.