Latest News

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Mια καρέκλα και για τον Λευτέρη Ζαγορίτη...

Την τοποθέτηση- διορισμό του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή ενέκρινε κατά πλειοψηφία με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας...
της Βουλής.
«Παρών» δήλωσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές.
Ο πρώην βουλευτής και γραμματέας της ΝΔ   το πρώτο πράγμα που θεωρεί αναγκαίο για την επιτυχία του έργου του,,είναι  η  πρόσληψη προσωπικού που μπορεί να γίνει μέσω της κινητικότητας ώστε να τα καταφέρει αποτελεσματικότερα στον ρόλο του για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Σημείωσε μάλιστα ότι αν είχε και τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμα τότε τα αποτελέσματα θα ήταν θετικότερα.

Απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επιλέγει σκοπίμως να διορίζει κομματικά στελέχη σε ανεξάρτητες Αρχές, ο κ. Ζαγορίτης αντέτεινε ότι ο ίδιος θα λειτουργήσει με αντικειμενικότητα, αμεροληψία και διαφάνεια, όπως έκανε πάντα στη ζωή του.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει υπέρ των πολιτών ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε ό,τι αφορά «κόκκινα δάνεια», πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τράπεζες και σουπερμάρκετ, ο κ. Ζαγορίτης διαβεβαίωσε ότι «όποια καταγγελία έρχεται και είναι νόμω και ουσία βάσιμη θα εξετάζεται» και πρόσθεσε ότι ο θεσμός αυτός δεν εξαρτάται από κανέναν.

@ Τελικά φαίνεται πως κανείς καλός κομματικός δεν πάει χαμένος...