Latest News

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Εξαίρεσαν το AIDS από τη λίστα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι γεγονός πως από τη λίστα των μη αναστρέψιμων παθήσεων έλειπε ...
το AIDS. 
Αμέλεια; Λάθος; 
Κανείς δεν ξέρει το σκεπτικό όσων δεν συμπεριέλαβαν τους οροθετικούς στη λίστα, λες και οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν καλά. Υπάρχουν βέβαια θεραπείες που ειδικά όταν η νόσος διαγνωστεί έγκαιρα προσφέρουν καλή ποιότητα ζωής στους οροθετικούς αλλά πρόκειται για νόσο καταληκτική.
Για την ιστορία, η σχετική Υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2013 από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, αλλά πέρασε στο ντούκου.
Μάλιστα, χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από χιλιάδες ασθενείς, καθώς καθόριζε για πρώτη φορά στη χώρα μας, τις 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ' αόριστον.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πλέον δε χρειάζεται χιλιάδες συμπολίτες μας, πάσχοντες των συμπεριλαμβανομένων στη λίστα ασθενειών και αναπηριών, να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Ο καθορισμός της λίστας πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, την οποία συντόνιζε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης και συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και ιατροί καθώς και εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ).