Latest News

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το ξέσπασμα του πατέρα του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού: "Βάλτε μυαλό στα γήπεδα πεθαίνουν..."

«Η κατάσταση του γιου μου είναι τραγική» λέει ο πατέρας του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού Κώστας Κατσούλης, ο οποίος χαροπλαεύει μετά τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στον αγώνα Ηρόδοτου - Εθνικού, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού...
στο Ηράκλειο.


«Αυτό που μας συνέβη θα πρέπει να κινητοποιήσει τους πάντες και κάποιοι επιτέλους να βάλουν μυαλό. Πρέπει ν’ αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πατέρας του 46χρονου που βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή. ενώ την ίδια ώρα ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο γιος του ήρθε στο Ηράκλειο για να χαρεί το παιχνίδι.

«Ο γιος μου ήρθε στην Κρήτη και το Ηράκλειο για να παρακολουθήσει την ομάδα που αγαπάει και να χαρεί το παιχνίδι. Εμείς σαν οικογένεια έχουμε ιστορία με τον Εθνικό. Τόσο εγώ όσο και οι δύο γιοι μου υπήρξαμε αθλητές στην ομάδα ενώ έχουμε και διοικητική σχέση» ανέφερε σχετικά ο πατέρας του 46χρονου Κώστα Κατσούλη.

Στο μεταξύ, με αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που έφθασε στο Ηράκλειο, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, μεταφέρεται στην Αθήνα ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού 

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου για την κατάσταση της υγείας του 46χρονου,Παναγιώτη Καστούλη, υπογραμμίζοντας πως η κατάστασή του θεωρείται «σταθερή», αν και παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας που προκλήθηκε από ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι γιατροί που παρέλαβαν τον 46χρονο «με πλήρη απώλεια συνειδήσεως και σε βαριά γενική κατάσταση» δεν εντόπισαν εμφανείς σωματικές βλάβες και για το λόγο αυτό, αρμόδιος ιατροδικαστής τον εξέτασε και αναμένεται το πόρισμα. 
Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται και ένας ακόμη φίλαθλος του Εθνικού, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Πρόκειται έναν 37χρονο, ο οποίος έχει τραυματισθεί στο κεφάλι.

Τα επεισόδια

Το περιστατικό συνέβη στο γήπεδο της Αλικαρνασσού στην Κρήτη, στον ποδοσφαιρικό αγώνα της τοπικής ομάδας, του Ηροδότου, εναντίον του Εθνικού για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
Όπως μεταδίδει το cretalive.gr. ήταν γύρω στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια στην εξέδρα, όταν λιγοστοί οπαδοί του Ηροδότου -από την απέναντι κερκίδα- πήγαν στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι 15-20 φίλαθλοι του Εθνικού. Εκεί προσπάθησαν να πάρουν το πανό που κρατούσε ο εν λόγω φίλαθλος του Εθνικού, χτυπώντας τον με μπουνιές στο κεφάλι, όπως δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Το παιχνίδι διακόπηκε, μετά από προτροπή του αρχηγού του Εθνικού, Μανώλη Λύγκου, προς το διαιτητή της αναμέτρησης, με το γιατρό του Εθνικού να προσφέρει, αρχικά, τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο φίλαθλο, μέχρις ότου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - που στο μεταξύ είχε κληθεί - προκειμένου να τον μεταφέρει στο «Βενιζέλειο» Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι συλλήψεις

Η αστυνομία της Νέας Αλικαρνασσού προχώρησε σε περίπου 20 προσαγωγές, και μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει προκαλέσει τον σοβαρότατο τραυματισμό του Κατσούλη καθώς και ένας 22χρονος. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε τρίτη σύλληψη, ενός 24χρονου. Οι συλληφθέντες είναι γνωστοί στις αρχές για εμπλοκή σε επεισόδια στο γήπεδο και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο, που αναζητείται από την Αστυνομία...