Latest News

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη για τα 25 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το συγκινητικό μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη για τα 25 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη [εικόνες] Ήταν το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 όταν ο Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών της...
17 Νοέμβρη.
Για τη συμπλήρωση των 25 ετών από αυτή την «μαύρη» επέτειο η Ντόρα Μπακογιάννη έγραψε ένα σύντομο, αλλά αρκετά συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.




H ανάρτηση είναι μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη με την κλασική πίπα που κάπνιζε και το κείμενο της Ντόρας Μπακογιάννη είναι το εξής: «25 χρόνια χωρίς τον Παύλο. Ελειπες, λείπεις κ θα λείπεις. NM».
Το χρονικό
Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.